Da spørsmålet om hvilket formål elevene på Sommerlyst ville støtte med julearrangementet sitt, som er del av Sommerlyst ungdomsfestival, ble det enstemmig vedtatt at i år skulle pengene gå til kreftsyke barn.

Fredag barket det løs på ungdomsskolen med juleverksted, korsang, konserter, julemat og gløgg. Nissefar stakk til og med innom skolen for å spre julestemning blant de minste. Og gjestene lot ikke vente på seg; elever, foresatte, lærere og nysgjerrige forbipasserende strømmet til skolen.

Fikk inn 18.000,-

I alt la besøkende igjen 18.000 kroner til det gode formålet, opplyser lærer Asgil Tieman Hansen-Krone til iTromsø.

– Vi hadde ikke satt oss noe mål for innsamlingen, men håpet jo å få inn en del. Resultatet synes jeg absolutt er veldig bra, sier Hansen-Krone.

Ifølge sal og scene-læreren har de ikke gjort en fintelling av pengene de har fått inn, og det er heller ikke klart når pengene skal overrekkes Barnekreftforeningen.

– Vi regner med at det blir gjort i løpet av uka, forteller han.

Dette bekrefter to av flere 10.-klassinger som ledet planleggingen av julefesten, Emilie Johansen (15) og Oda Schrøder Krane (15).

– Vi er litt usikre på når overrekkelsen skal skje, men det vil skje raskt, forsikrer Johansen.

Rørt av støtten

De to elevene er, i likhet med læreren sin, storfornøyde med giverviljen til de rundt 200 gjestene som i løpet av fredagen var innom skolen.

– Vi er rørt over hvor villige folk var til å støtte oss og saken, sier Krane.

Ifølge Johansen ligger det hardt arbeid bak festen.

Elevene har jobbet med prosjektet siden august, og har den siste måneden virkelig stått på.

– På festdagen begynte vi å forberede arrangementet allerede klokken 12.00 og var ikke hjemme før 22.30 på kvelden, forteller Johansen.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med leder av Barnekreftforeningens avdeling Troms og Finnmark, Per Arve Aas, for en kommentar, men har så langt ikke lykkes.

FORNØYD: Lærer Asgil Tieman Hansen-Krone røper overfor iTromsø at elevene har gjort mesteparten av arbeidet med festen sjøl, og at han i hovedsak har gått rundt og smilt. Han er strålende fornøyd med både elevenes arbeid og givergleden blant gjestene. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
STINN BRAKKE: Over 200 personer var fredag innom Sommerlysts julefest. Det ga klingende mynt i kassa. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø