– Jeg kan bekrefte at jeg har ett år igjen som administrerende direktør i Coop Nord. Det er både styret og organisasjonen gjort kjent med, sier 63-åringen på telefon fra USA.

Planlagt prosess

Ifølge Pettersen har retretten vært planlagt i lengre tid:

– Min kone og jeg har en stående avtale om å pensjonere oss omtrent samtidig. Derfor avslutter hun sitt engasjement i avisen Nordlys til våren, mens jeg står ut året.

Kjell Olav Pettersen understreker at han ikke har noen planer for pensjonisttilværelsen. Han skal ta det med ro og reise en del.

Trekker seg ut

– De styrevervene jeg har hatt – blant annet som leder i Sparebanken Nord-Norge – har jeg trukket meg ut av. Det blir også naturlig at de rollene jeg har utover direktørstillingen i Coop Nord, blir avviklet. Sånn sett starter jeg med blanke ark fra 1. januar 2018.

Interessant tid

Når Kjell Olav Pettersen går av, har han styrt Coop-skuten i 18 år. I løpet av den tiden har han bygd opp organisasjonen på alle felt.

– Det har vært en spennende og interessant, men også krevende tid, og det har aldri vært snakk om noen 9-16-jobb. I denne stillingen er det kun lange dager, sier 63-åringen.

Ingen kronprins

Pettersen understreker at så vidt han vet står det ingen kronprins klar til å overta.

Før tromsømannen ble Coop-direktør hadde han samme posisjon i Tromsø Idrettslag (TIL). Før det var han regiondirektør i daværende Fokus Bank – nå Danske Bank.

Starter prosessen

Styreleder i Coop Nord, Roald Linaker, sier at prosessen med å finne en arvtaker starter utpå nyåret.

– Vi er veldig fornøyde med den jobben Kjell Olav Pettersen har utført og at han har gått ut over avtalt tid.

– Når det gjelder den nye administrerende direktøren, er det mange tanker som svirrer. Uansett skal vi gjennomføre en god prosess for å finne den beste til å lede organisasjonen.

Pensjonsavtale

– Hva angår Pettersen har han opparbeidet seg en god pensjonsavtale over tid. Den varer fram til fylte 67 år, sier Roald Linaker.