Siden lille julaften har beboerne i Lakselvbukt vært uten mobilnett som en følge av at Telenors basestasjon er ute av drift. Dette har blant annet fått konsekvenser for muligheten til å ringe nødnummer og den generelle muligheten til å kommunisere i området.

– Det viser jo hvor sårbare vi er når mobilnettet forsvinner – spesielt i distriktene hvor man ikke bare kan koble seg opp på en annen basestasjon. Vi kan ikke ha det slik at trygghetsalarmer og nødberedskapen blir slått ut så fort mobilnettet forsvinner, uttaler formannskapsmedlem Jarle Heitmann (Ap).

Må finne en løsning

Han forteller til iTromsø at han vil ta opp saken allerede i neste formannskapsmøte, som avholdes 10. januar.

– Jeg ønsker å stille spørsmål til administrasjonssjefen om hva vi kan gjøre for å sikre oss mot å være såpass sårbare. Det jeg vil at vi skal utrede er hvorvidt vi kan ha en bedre dialog med Telenor når slike hendelser oppstår, og om det er mulig å finne en back-up-løsning fra kommunens side, slik at beredskapen opprettholdes, sier Heitmann til iTromsø.

Utviklingslagene

Ap-politikeren nevner utviklingslagene som en viktig brikke i dette arbeidet. Rigmor Sjåberg, leder for Lakselvbukt utviklingslag, er positiv til Heitmanns initiativ.

– Vi er nødt til å se på hvordan vi kan sikre beredskapen. Nå i jula har det vært svært ille for dem som bor i delen av Lakselvbukt som har vært helt uten dekning. De har ikke engang hatt mulighet til å ringe nødnummer, noe som kan være svært alvorlig. Det er greit at vi bor i distriktet, men vi kan ikke ha det slik, konstaterer en fortvilet Sjåberg.