Jens-Arne Johnsen, daglig leder i Barlindhaug Eiendom, ser lyst på året som kommer.

– Vi ser mot 2017 på bakgrunn av at vi nettopp har solgt 40 enheter på Bjerkaker sjøpark. Det viser at gode prosjekter også vil være etterspurt i Tromsø i fremtiden. Så vi er optimistisk for prosjektene vi har i markedet, sier han.

– Samtidig er det vanskelig å se et øyeblikksbilde av boligbyggingssituasjonen. Boligmarkedet svinger mye og vi håper derfor på en normalisering av markedet, og ikke den svingningen Tromsø har vært preget av tidligere.

Flere prosjekter

Barlindhaug eiendom har flere jern i ilden.

– Vi har fire flotte prosjekter vi jobber med for øyeblikket: Grønnåsen, Workinntoppen, Bjerkaker Sjøpark og Strand på Kvaløya. Sistnevnte vil være mer siktet på barnefamilier.

–Det er en trend at barnefamilier flytter utenfor byen for å få større plass?

–Ja, eller at de flytter fra byen. Det er faren, og vi har ikke nok av den typen boliger barnefamiliene er ute etter. I år ferdigstiller vi mellom 40–50 boliger på Strand, og vi synes det er gjevt at de er beregnet for barnefamilier, sier Johnsen.

Han mener Tromsø er i en særstilling, som byr på utfordringer dersom folk ikke finner boliger.

– Tromsø har ikke kommuner i nærheten som kan avlaste boligmarkedet, som alle andre større norske byer.

Stabilitet

På spørsmål om hva Johansen ønsker seg mest for 2017, kommer svaret kontant:

– Stabilitet. Det viktigste for både folk som kjøper og selger er stabilitet i markedet. Det er mange som må bidra for å klare det, også bankene og media.

– Media er flink til å hausse ting opp, og beskrive toppene verre enn de er, og bunnene verre enn de er. Politikken endres også i bankene. Klarer vi å beholde stabilitet i markedet er mye gjort, sier han.