I fjor sendte han fisk til andre siden av kloden verdt nesten 50 millioner kroner. Det er en seksdobling av omsetningen på bare ett år.

Kjendiser

Eventyret startet i 2015 da 22-åringen hørte et foredrag av nudelkongen Mr. Lee. Deretter fikk han kontakter i Sør-Korea. Enden på visen ble at Fredrik Nordøy tok sine oppsparte midler som han hadde tjent på et settefiskanlegg og reiste til Det Fjerne Østen. Der møtte han sin nåværende partner.

Flere selskap

– Ting har skjedd i rekordfart. Ikke bare har vi mangedoblet eksporten, vi har også etablert tre selskap – Nordøy Sea AS som eksporterer, Nordøy Sea Korean Co Ltd. som distribuerer og Nordøy Sea Food Co Ltd. som videreforedler. På eiersiden er foruten meg og nevnte Mr. Lee (Chul Ho Lee) og TV-kjendisen Arne Hjeltnes også min bror og far. Vi sitter på majoriteten i morselskapet.

Tid til alt

Unggutten erkjenner at virksomheten har tatt mye tid. Men samtidig lærer han enormt.

– Til daglig studerer jeg administrasjon og økonomi på universitetet. Men i stedet for å sitte over fagbøkene og på forelesningene, opererer jeg i praksis. Det er vel så lærerikt og noe flere burde gjøre, sier Fredrik Nordøy.

Være til stede

Eksporten til Sør-Korea er i hovedsak laks, men også torsk og ørret.

– Mitt mål er å være til stede i markedet. Og jeg har ikke til hensikt og slåss med de store, etablerte aktørene.

– Derimot vil jeg skape noe eget av alt det havet gir oss. Blant annet har jeg sett på produksjon av rognkjeks og kongesnegler.

Søker direktoratet

– Vi har også en søknad inne i Fiskeridirektoratet om å få sende rund torsk til koreanske markedet. Det er pt. ikke tillatt, men vil – og myndighetene sier ja – kunne øke verdien på fisken med 30-40 prosent, sier Nordøy.

Mange samarbeidspartnere

I dag samarbeider 22-åringen med mange leverandører langs kysten. På sikt har han planer om å finne noen fast leverandører som sikrer en jevn drift og vekst.

Millionene til tross – Fredrik Nordøy har ennå ikke skummet den økonomiske fløten.

– Jeg er student og tar ut 6.034 kroner brutto i lønn i tillegg til studielånet på 7.800 kroner. Det er ikke pengene som får meg til å stå på, men drømmen om å skape noe, sier økonomistudenten.