Restauranten, som skal hete «Chaiyo Thai-kjøkken», åpner på samme sted som «Thaisty» tidligere har holdt til. Ettersom sistnevnte har avsluttet driften, skal Rafter nå ta over kjøkkenet og lokalene.

– Jeg satser på å kunne åpne restauranten på lørdag. Det gjenstår enda litt, men jeg håper alt er klart til åpning da, sier hun til iTromsø.

Ekte thaimat

39-åringen er fra Thailand og flyttet til Norge i 2010. Hun har siden da jobbet både ved kafeen på Polaria og på kjøkkenet hos «Thaisty», før hun nå starter opp for seg selv.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har også jobbet i flere restauranter i Thailand, så det er ikke helt nytt for meg, selv om jeg aldri har drevet noe eget før nå, sier Rafter.

Hun forteller videre at «Chaiyo Thai-kjøkken» vil få en helt ny meny, hvor Rafter skal lage ekte thaimat til tromsøværingene.

– Jeg har lært meg veldig mye om hva det norske folk liker av thaimat. Det er mange som kan spise spicy mat og som synes det er spennende. Jeg tror det kommer til å gå bra, sier hun, før hun legger til: – Thaimat er heller ikke så sterkt som folk tror. Mange misforstår og tror thaimat er kjempesterkt, men det er ikke riktig. Det er mat som er lett å like, sier Rafter.

Har vært en drøm

Ektemannen Espen Rafter forteller at det betyr mye for kona at hun nå kan åpne en egen restaurant.

– Det har vært drømmen hennes å få åpne noe for seg selv. I Thailand drev hun en liten butikk, så hun er vant til det selv om dette ikke blir det samme. Hun har i tillegg jobbet ved flere restauranter og er kjempefornøyd med den hun nå skal åpne.

Han forteller videre at «Chaiyo Thai-kjøkken» skal satse på tradisjonelle thairetter som folk kjenner igjen hvis de har vært på ferie i Thailand.

– Det er i grunnen all slags thaimai, og så kan man bestemme selv hvor sterk man vil ha maten, sier ektemannen før han legger til:

– Savour Food Court er også en veldig grei plass å åpne fordi vi leier kjøkkenet med alt av utstyr. Og hun har vært i systemet der en stund og kjenner de andre som jobber der.

Det lyktes ikke iTromsø å komme i kontakt med Qixi Li, som står oppført som styreleder for «Thaisty», for en kommentar om hvorfor restauranten har lagt ned.