Merking av kval med Audun Rikardsen

De barske beistene i bakgården vår

De siste årene har vi opplevd et eventyrlig bonanza av kval rett utenfor Tromsø. Enorme mengder spekkhoggere, knølkval og noen slengere med finnkval har lagt seg til vanen med å svømme helt inn i fjordene, på jakt etter silda, havets sølv. Fotograf Ronald Johansen og journalist Egon Holstad ble med Audun Rikardsen og kompanjong Martin Biew på merking av knølkval.

BLINK: Audun treffer blink med et merke (rundingen vi ser på skinnet til kvalen). Flottøren spretter av, som den skal. 

pluss

Dagen vi skal ut er været nærmest parodisk vakkert. Formiddagslyset på 69 grader nord, under helt skyfrie forhold, kan ta pusten selv fra noen blaserte nordboere. Det sitter tett med stappmette måser på båtene, da vi ankommer flytebrygga ved Belvika i Skulsfjord på Kvaløya.