Soldagen er en hektisk dag for Bakehuset, og den blir ekstra hektisk i år siden soldagen starter en dag tidligere.

– Soldagen feires både fredag og lørdag i år, så vi er godt i gang med produksjonen. Vi blir å levere ut 40.000 berlinerboller i dag i Tromsø og 30.000 i løpet av lørdag, forteller salgssjef Kjetil Myrbakk.

Over to dager

Soldagen feires en dag ekstra i år. Det gjør at produksjonen av solboller også blir utvidet med en ekstra dag.

– Soldagen sammenlignet med andre dager, er som natt og dag. I år begynte vi allerede torsdag ettermiddag med bakkeoperasjonen. Vi regner ikke med å være ferdige før til lunsj på lørdag, sier salgssjefen.

Bakehuset skal produsere og levere 70.000 solboller over to dager.

– Det er en enorm produksjon. De første bollene ble levert ut klokken fem i morges, også går det slag i slag utover dagen. De siste bollene leveres i to-tre tiden i dag, så blir det en tretimers pause før vi starter opp igjen, sier Myrbakk.

Stor operasjon

Bakehuset skal klargjøre deigen, trille deigen til boller og koke bollene. Så skal de fylles og leveres.

Det finnes tre typer solboller.

– Vi har fått inn bestillinger på opp mot 30.000 solboller ekstra i år. Det er en solid økning fra tidligere. Vi lager de tre vanlige typene; med sukker, med bringebær og en med vaniljekrem, sier salgssjefen.

– Alle mann til pumpene

Når produksjonen øker med en dag øker også presset, som gjør at flere blir satt i arbeid.

Bakehuset lever det største volumet til dagligvarebutikker, men også til en del private kunder, firmaer, skoler og barnehager.

– Dagligvarebutikkene annonserte solboller allerede på fredag, så festen blir en dag ekstra og det blir nok folk fornøyd med. Det blir fest på jobb fredag og privat lørdag, sier salgssjefen.