Det var i tirsdagens formannskapsmøte at Arbeiderpartiets Jarle Heitmann ville vite hvordan uenigheten mellom entreprenørene som jobber side om side på Templarheimen skal løses.

Frykter forsinkelser

Ifølge et brev som er sendt til kommunen fra prosjektledelsen for turnhallen, er de hindret i å komme fram til sitt anlegg av et gjerde som er satt opp i forbindelse med byggingen av Tromsøbadet.

Adkomstnekten vil ifølge prosjektledelsen føre til forsinkelser og økte byggekostnader.

– Turnhallen er et svært viktig prosjekt både for kommunen og for de fremtidige brukerne av hallen – og vi kan ikke risikere at det blir store forsinkelser og store kostnadsøkninger fordi man ikke blir enige om adkomst, sier Heitmann.

Hyppig kontakt

Han ba derfor administrasjonen i kommunen om å lage vei i vellingen – og få partene på Templarheimen til å spille på lag.

Fra administrasjonens side peker man på at det har vært hyppig kontakt mellom de to store prosjektene på Templarheimen, men at de kanskje har hatt ulikt syn på hvordan fremdriften skal foregå.

– De har kanskje hatt en noe forskjellig virkelighetsoppfatning når det kommer til konsekvensene av byggingen, sier avdelingsdirektør Bjarte Kristoffersen ved avdeling for idrett, kultur og næring.

Skal møtes

Ifølge ham har det til en viss grad manglet dokumentasjon på fremdriftsplanene for prosjektene – og for hvordan dette påvirker arbeidsflyten.

– Det har også vært en del utfordringer knyttet til hvordan man skal gi adkomst til turnhallbyggingen – det er blant annet en hovedvannledning som har gjort det umulig å ferdes på visse deler av tomta, forteller Kristoffersen.

Tror på løsning

Han er imidlertid sikker på at flokene vil kunne løses.

– Vann og avløp skal nå kartlegge nøyaktig hvor vannledningen går, slik at det kan lette adkomsten.

– Det skal også holdes et møte nå torsdag der vi skal prøve å komme fram til enighet, sier Kristoffersen.

INFORMERTE: Avdelingsdirektør Bjarte Kristoffersen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø