Gir Schjøtt-Pedersen olje-stryk

Flere stusser på Norsk olje og gassdirektør Karl Erik Schjøtt-Pedersens utspill om at det er et demokratisk problem at 15 prosent av Stortinget blokkerer for konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

AKSJONSLEDER: Wenche Cumming (SV), leder for folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, er enig med Norsk olje- og gassdirektøren om at det er et demokratisk problem at en stor majoritet på Stortinget er for konsekvensutredning av LoVeSe, men om detaljene strides de. 

pluss

iTromsø snakket før helgen med Olje- og gassdirektøren, og da han ble utfordret på hvor realistisk det var å se for seg et en politisk enighet om konsekvensutredning, påpekte han at det er ei utfordring at 85 prosent av Stortinget er for dette, men at man likevel ikke får det til på grunn av de resterende 15 prosentene – hovedsakelig SV, KrF, Venstre og MDG.