Prosjektet QB har fått mye oppmerksomhet for å være et av landets mest miljøvennlige bygg. Nå står første byggetrinn ferdig. Forrige fredag begynte de første leietakerne å flytte inn i bygget, som ligger like ved Hålogaland Teater.

– Vi er i rute. Første halvdel av bygget er ferdig. Skatteetaten jobber med å flytte inn, så de vil vel være operative i deres nye lokaler fra rundt 20. februar, forteller styreleder i Polarkanten AS, Stig Johnsen.

Flere flytter inn i løpet av våren

Peab – Bjørn Bygg AS flytter inn 1. mars, og Sweco kommer etter 1. juni.

– Når Sweco kommer inn, skal bygget være ganske så ferdig. Peab – Bjørn Bygg tar to etasjer, så da er det en del smålokaler og de to toppetasjene som gjenstår å fylle med leietakere, sier Johnsen.

– Stor interesse

internasjonal oppmerksomhet: QB-bygget har fått oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Fra venstre: Stig Tore Johnsen, styreleder i Polarkanten AS, Zhecho Stankov, viseenergiminister i Bulgaria, Bjørn Aulie, seniorrådgiver i Norges vassdrags- og energidirektorat, og Andreas Willumsen, daglig leder i Polarkanten AS under en prosjektpresentasjon i fjor sommer.

Selv om det ikke foreligger noen konkrete avtaler med nye leietakere, hinter Johnsen om at det er ting på gang.

– Det har vært stor interesse rundt lokalene. Nå er bygget såpass ferdig at folk kommer på visning til nesten ferdig lokaler og kan se for seg hvordan det blir. Vårt hovedfokus til nå har vært å bli ferdig med det byggmessige innen deadline. Det har vi klart, så nå jobber vi aktivt med å finne de siste som skal inn i bygget. Det er moderne fasiliteter som er svært sentrumsnære, så det kommer nok flere til i løpet av våren, sier Johnsen.