I løpet av året som er gått, har flere hundre tromsøværinger benyttet seg av tilbudet til Turbo. Nadia Lund er en av dem, og hun roser mulighetene de gir til barnefamilier.

– Dette er et kjempeflott tilbud. Vi benytter oss av Turbos tilbud flere ganger i måneden, sier Lund som torsdag var i Turbos lokaler sammen med Mandoye Fall og sønnen Issakha Lund-Sene (6).

– Det er en fin ordning når man har barn som vokser raskt. Dersom man hele tiden skal kjøpe nytt utstyr, blir det fort veldig dyrt, sier Fall.

– Jeg er mest glad i fotball, men jeg liker også ski, aking, skating og sykling. Det er ganske flott å få låne utstyr her, sier Issakha Lund-Sene (6).

Gratis utlån

Turbo driftes i dag av Tromsø Røde Kors og Tromsø kommune, og holder til på rådhuset.

– Jeg var så heldig å vokse opp i en familie som var mye ute og hadde alltid tilgang til fritidsutstyr. Derfor er det fint å kunne gi flere den samme muligheten, forteller Steinar Dahl, driftsleder i Turbo.

Når det kommer til utstyr, har Turbo utlån av alt av vinter- og turutstyr. Det nyeste som er hentet inn er alpinutstyr og vintersykler med ordentlige piggdekk.

– Jeg vil si at vi har hatt størst trykk når det kommer til lån av vinterutstyr, sier Dahl.

2.000 unike brukere

Godt humør: Tirsdag feiret Turbo et år. I løpet av 2017 satser de på å bli enda mer synlige. På bildet er Turbo-staben: Bob Benoni, Darya Kudari og driftsleder Steinar Dahl.

Av de drøye 2.000 menneskene som lånte utstyr i fjor, var over 600 under 16 år.

– Det er nok først og fremst barn og ungdom vi ønsker å sikte oss innpå. Det er de som er fremtiden, sier Dahl.

Nadia Lund, Mandoye Fall og sønnen håper at flere får opp øynene for tilbudet.

– Dette er et tilbud som egner seg for alle, og vi har benyttet oss av det hele året. Vi har nytt godt av dette og spart mye penger på å låne utstyr her, sier Lund og Fall.