En enebolig i Båtsmannsveien på Mortensnes blir en av de dyreste boligene solgt i Tromsø – dersom den går til prisantydningen på 14, 5 millioner kroner.

Se bilder fra boligen i vinduet over!

Boligen har et bruttoareal på 382 kvadratmeter og et tomteareal på 927 kvadratmeter.

– Det er ikke ofte man ser boliger i denne prisklassen i Tromsø, men det blir nok mer og mer vanlig når man ser hva som bygges. Det er mye i prisklassen 10 millioner pluss, sier megler Martinsen.

– Nok av folk som har råd

Sist helg solgte han en bolig i Egil Lindbergs vei i Alfheim-området for 12 millioner kroner.

– Det er flere hus som bygges i denne prisklassen nå, mellom 12 og 15 millioner kroner. Disse kommer ut i markedet når folk begynner å selge dem, og det er nok av folk som har råd, mener Martinsen og utdyper:

MEGLER: Daniel Eriksen Martinsen.

– Mange har vært i boligmarkedet i lang tid, kjøpte en enebolig for lenge siden som de får solgt for mye, har god egenkapital og gode leieinntekter. De aller fleste av disse typen boliger bygges med en eller to utleiedeler.

17 millioner

På slutten av 2014 ble en leilighet på Forhåpningen solgt til 14,5 millioner kroner og sommeren 2015 ble en bolig i Fagerliveien solgt for hele 17 millioner kroner.

Sistnevnte oppnådde vel å merke den høye prisen på grunn av ei tomt på hele 3,6 mål – selve huset skulle rives og selskapet Fagerlivegen 8 AS skal oppføre ni nye boliger på tomta.

– Ifølge statistikken er boligen i Fagerliveien den dyreste som er solgt i Tromsø, men det blir jo en annen case.

Boligen i Båtsmannsveien ble lagt ut like før jul i fjor, og det har til nå vært to visninger i tillegg til fortløpende ekstravisninger.

– Interessen har vært bra, og nå venter vi på noen som kan komme i en posisjon til å by. Her, som alle andre plasser, er det folk som bor i nærområdet og som sitter på bra boliger, men som ønsker noe nytt eller større. Erfaringsmessig bruker folk lenger tid på å gjøre en slik investering, fordi de først må gjøre en vurdering av hva de har. I snitt tar dyrere boliger lenger tid å selge, sier han.

Men der var boligen i Egil Lindbergs vei et unntak.

– Den gikk etter første visning. Man trenger bare en kjøper.

– Tidkrevende prosess

Martinsen synes det er artig å jobbe med dyrere objekter.

– Det er en litt annen prosess enn det man normalt sett har. De som er interessert har utrolig høye forventninger til boligen og alt rundt den. Når man skal betale så mye penger, skal man føle at man får igjen for det. Det er en tidkrevende prosess som gir litt andre utfordringer enn man normalt møter, forklarer Martinsen.

Han er allikevel ikke bekymret for boligen i Båtsmannsveien.

– Den blir solgt. Det er bare et spørsmål om når den rette kjøperen dukker opp. Vi vet at det er flere interessenter som jobber med å finne en løsning.