Det er Bodø-firmaet Ramnberget Eiendom AS som står bak prosjektet i Solstrandveien, mens PEAB/Bjørn Bygg er hovedentreprenør.

Prosjektleder hos sistnevnte, Anne Cathrine Arnesen, overlater til sin kollega i Bodø, Morten Jørgensen, å kommentere saken.

Ikke etter planen

– I utgangspunktet skulle oppstarten for byggingen av de 19 husene være høsten 2015. Men alt gikk ikke etter planen og arbeidet ble utsatt til midten av oktober. Uten å sette en ferdigdato, ble likevel byggeperioden beregnet til ett år – med forbehold om at offentlige tillatelser gikk i orden, sier Jørgensen.

Store problem

Forsinkelsene har skapt betydelige problem for kjøperne. iTromsø har kontaktet flere som bekrefter at de har midlertidige boløsninger hos familie, venner og på hotell. Enkelte har sågar fått leie boligen de har solgt.

– Vi har i denne situasjonen vært heldig, opplyser Kristian Ulriksen. Han og samboeren er blant dem som er rammet.

Bor greit

– Vi ble forespeilet en overtakelse i novemberi fjor. Nå skriver vi februar. Det har skapt store vanskeligheter for flere – spesielt barnefamilier som nå bor i koffert rundt omkring. Vi har tilholdssted i leid leilighet og har det greit, opplyser Ulriksen, som er best kjent som en av byens store løpere.

Betaler døgnmulkt

Prosjektleder Morten Jørgensen sier at manglende ferdigstillelse gjør at Ramnberget Eiendom må betale døgnmulkt.

– Sånn sett kompenserer vi for problemene. Dessuten har alle fått tilbud om gratis lån av bolig til innflytting finner sted.

Jørgensen sier at årsaken til forsinkelsene er at de ikke har fått midlertidig brukstillatelse for alle boligene – bare noen.

Her opplyser overingeniør ved Byutvikling, Sissel Henriksen, at de mangler en rekke dokument før tillatelsen kan gis.

I full gang

Morten Jørgensen sier at de som har fått brukstillatelse, har overtatt til avtalt tid.

– Når de siste er inne, er vanskelig å si. Jeg tror det vil skje innen tre uker – muligens før, sier han.

Jørgensen presiserer at det er kjøperne som må bære risikoen dersom de har solgt husene uten en endelig overtakelsesdato for det nye.