Omsetningstallene for fjoråret er klare. Fagbladet Dagligvarehandelen har presentert de ti største i de ulike kjedene. I Spar-kjeden er tromsødominansen iøynefallende.

Nordnorske leverandører

Administrerende direktør Jim Theodorsen sier at det er hyggelig at selskapets ansatte og nordnorske leverandører klarer å få til noe sammen.

Og det er nettopp kortreist mat som ligger bak suksessen til Eurospar-butikkene generelt og Dagligvaregruppen spesielt. Dessuten har hyppig markedsføring gjort sitt til at gruppen passerte 1,1 milliard kroner i omsetning i fjor. Det til tross for at en såpass stor aktør som Eurospar Kvaløysletta holdt stengt lenge på grunn av ombygging.

Nye butikker

I Dagligvaregruppen Tromsø AS blir det presisert at det ikke bare er de lokale butikkene som drar lasset. På Storslett passerte omsetningen 70 millioner kroner i 2016. Om kort tid åpnes en ny Eurospar-butikk på Finnsnes hvor målet er å passere 100 millioner kroner i omsetning så raskt som mulig.

De største

Her er netto omsetning for de største Spar-butikkene i Norge:

1) Eurospar Tomasjord 200 mill.

2) Eurospar Kræmer 169 mill.

3) Eurospar Langnes 156 mill.

4) Eurospar Kvaløysletta 145 mill.

5) Eurospar Storgata 128 mill.

7) Eurospar Bodø 116 mill.

10) Eurospar Tromsdalen 101 mill.

De øvrige kjedene

For øvrig kan nevnes at Coop Extra på Bjerkaker fikk en femteplass på listen over de største Extra-butikkene. På den samme listen havnet Coop Extra på Elverhøy på en åttendeplass. Her var omsetningen på henholdsvis 131 og 109 millioner kroner.