Skuffet over arbeidet med å finne glemte krigshelter:

– Jeg kommer ikke til å kjøpe boka

Onsdag lanseres boken «Norske krigsdekorasjoner» i Tromsø. Flere historikere har valgt å boikotte lanseringen. Blant dem er Arvid Petterson, som omtaler det hele som en skuffelse.

SKUFFET: Historiker Arvid Petterson var en del av referansegruppen som skulle veilede en prosjektgruppe i arbeidet med å finne krigshelter som ikke hadde blitt hedret for sin innsats. Han er en av flere historikere som nå boikotter lanseringen av boken «Norske krigsdekorasjoner» – en bok om kartleggingen som er gjort. 

pluss

I 2011 skrev iTromsø flere artikler om krigshistorien i Nord-Norge. Reportasjene avdekket blant annet at til tross for at flere tusen menn deltok i kampene rundt Narvik under andre verdenskrig, er Krigskorset – en utmerkelse til de som viste en ekstraordinær innsats – delt ut til kun én person.