Eiendomsmegler Wenche Odden Kvamme avhendet nylig halvannet mål i Heimdalsveien på Sør-Tromsøya for 9,5 millioner kroner. Det ga selgeren en kvadratmeterpris på drøye 6.000 kroner. Til sammenligning kan nevnes at da tomten ble kjøpt i 2006, betalte kjøperen vel 1.300 kroner.

Enda dyrere

Men det er langt fra rekord i Tromsø. Et eksempel på at det er mulig å oppnå langt bedre pris, er eiendommen i Langnesbakken på 394 kvadratmeter. Den skal selger ha 3.290.000 kroner for – noe som gir en kvadratmeterpris på 8.350 kroner.

Totalt er 16 tomter – i og rundt Tromsø – for tiden til salgs. Den billigste får du for 555 kroner kvadratmeteren. Men da må du til Skittenelv. Der kan det bygges på 1.424 kvadratmeter.

stor interesse: Få tomter gir stor interesse, melder eiendomsmegler Wenche Odden Kvamme. Og nå nærmer kvadratmeterprisen seg et femsifret beløp.

– Det er stor rift om tomtene – spesielt de sentrumsnære. Kjøperne er godt etablerte og har som regel boliger de ønsker å selge. Derfor strekker de seg langt for å få en tomt med gode sol- og lysforhold samt utsikt og sentrumsnær beliggenhet.

Wenche Odden Kvamme betegner eiendommen i Heimdalsveien som en av de bedre hun har solgt.

– Et skikkelig utkikkspunkt, sier hun.

Vet hva de vil

– Når det gjelder tomtejegerne, er det personer som vet hva de vil ha. Og de er villige til å betale prisen.

– Vi opplever også at utbyggere jakter tomter. Men de ønsker en viss størrelse for å kunne bygge flere boenheter, sier Wenche Odden Kvamme.

ikke dyrest: Denne tomten oppe i Langnesbakken er til salgs. Etter bare ett par timer, hadde fire interessenter meldt seg.

– Markedet er villig til å betale tre–fire millioner kroner for å realisere husdrømmen på øya. Derfor regner vi med en stor etterspørsel i dette tilfellet, sier han.

Nesten 10.000

I Fagerliveien – også det på Sør-Tromsøya – er en rekke byggeklare tomter til salgs med en snittpris på 4,4 millioner kroner. Den dyreste – 540 kvadratmeter til 4,95 millioner kroner – gir en kvadratmeterpris på nesten 9.200 kroner.

Også her melder eiendomsmegler Ruth Norstrøm om en god interesse – prisene til tross.