Forhandlingene om bompenger ble avsluttet mandag rundt klokka 22.30, og tirsdag 09.00 offentliggjorde partiene innholdet på en pressekonferanse på Rådhuset.

Kritikk

Politikerne har fått kritikk fra åpenhetsekspert Nils E. Øy for å drive forhandlingene bak lukkede dører. Røymo mener det var nødvendig

– Jeg tror det var helt nødvendig med lukkede forhandlinger for å finne en enighet sammen, og for å unngå politisering av saken som det fort blir når man diskuterer offentlig og skal markere standpunkt. Jeg tror folk også har visst at vi drev med forhandlinger mellom partiene.

Røymo deler ikke Øys oppfatning om at de lukkede forhandlingene bryter med intensjonen med kommuneloven.

– Noen ganger må vi snakke med hverandre på tvers av partier mellom møtene i kommunen. Det er sjeldent saker trenger så bred forankring som bompengesaken.

Ragni Løkholm Ramberg har frontet bompengesaken for Ap. Røymo forteller at hun selv har jobbet med saken internt i kommunen.

– Jeg har jobbet med å få på plass en avtale. Noen gang må man være synlig utad, og andre ganger innad. Både jeg, Brage Larsen Sollund og Ragni har jobbet mye med bompengesaken.

Bedre og billigere avtale

Erlend Svardal Bøe (H) mener de kunne gjort noen ting annerledes om de gjorde forhandlingene på nytt.

– Jeg har hele tiden vært åpen om at jeg har samtaler med Arbeiderpartiet og de andre partiene. Likevel kunne vi vært tydeligere ovenfor befolkningen om at vi satt i forhandlinger i forrige uke, selv om vi ikke kunne røpe innholdet i forhandlingene. Det har vært en prosess som har gått over flere uker.

– Noen ganger gjør man feil som politiker, og da må man tørre å innrømme det, sier Bøe.

Bøe vedkjenner at de har måtte gi seg på noen punkter.

– Det er ingen hemmelighet at Høyre har ønsket å redusere størrelsen på bymiljøavtalen. Likevel mener vi at vi har fått gjennomslag for flere punkter, som å redusere bilistenes andel av pakken med 1.3 milliarder kroner, og redusert takst utenfor rushtid. Jeg er overbevist om at vi får en bedre og billigere bompengepakke takket være Høyre, sier Bøe.