Den siste uken har debatten om bompenger rast. De aller fleste må nå ut med maks 1.400 kroner i måneden for å komme seg til og fra jobb med de foreslåtte bompengeplanene, en sum som kommer i tillegg til andre faste utgifter i hverdagen.

Distriktsleder for Huseiernes Landsforbund Troms, Børge Martinussen, er sikker på at bomringen vil føre til økt interesse for boliger i sentrum.

– I hovedsak vil det bety at de fleste vil prøve å spare de pengene. Det vil bli større press på boligene som ligger innenfor ring en. Det vil definitivt ha en effekt, sier Martinussen, som også er daglig leder i meglerfirmaet Eie Troms.

LES ALT OM BOMPENGESAKEN HER!

Meglerne prater om det

Det er i dette området at prisene per i dag er høyest. Dermed er det forbeholdt en relativt kjøpesterk gruppe.

– Jeg tror ingen kommer til å flytte på grunn av bomringene. Det er en ganske kostbar affære, men jeg tror de som uansett skal kjøpe tar dette med seg når de tenker på å kjøpe seg bolig, sier Martinussen, som forteller at meglerne ofte snakker om effekten av bomringene.

– Jeg kjenner ikke til at vi informerer kjøpere på visning om dette ennå, men vi meglere snakker stadig om hvilken effekt dette vil gi, uten at jeg har regnet på hvor mye det er snakk om.

Dersom du vurderer å kjøpe bolig i sentrum, så bør du bare hive deg rundt, mener Martinussen. Prisene vil nemlig ikke synke med det første.

– Bomringene er en faktor, men ikke den største til at prisene øker. Da snakker vi mest om økte kostnader og nye krav i byggebransjen. Det eneste som kan stoppe økningen er en uventet kraftig renteoppgang.

Ikke merket økt interesse

Til tross for at det tirsdag ble inngått et bompengeforlik, så har ikke interessen for sentrumsboligene økt.

– Det vil vi nok merke over tid, sier Martinussen og forklarer at leilighetene i Tromsø det siste året har økt med 7,5 prosent. Prisen på eneboliger økte med 4,4 prosent.

– Den siste måneden steg leilighetene med 1,1 prosent, mens eneboligene steg med 4,8 prosent. Noe som er et ganske kraftig løft, sier han.