Han er aktuell med «Havboka» på Hålogaland Teater for tiden, og snart kan også amerikanere se ham i sesong seks av den populære TV-serien «Once Upon a Time».

– Sesongen starter søndag 19. mars. Jeg har ikke lov til å si noe om rollen, og jeg vet ikke hvor mye jeg skal være med. Manuset skrives fortløpende, sier Bjørklund.

Prøvefilmer i Tromsø

Teknologien går heldigvis fremover på alle mulige fronter. Tidligere måtte man reise til Hollywood og sette av flere dager for å få til en skikkelig prøvefilming for produsentene. Nå kan Bjørklund slenge seg foran et kamera i Tromsø, samtidig som han jobber med teater i hjembyen. Derimot velger Bjørklund ikke bare å filme seg selv med iPhone på gutterommet.

– Det er mange måter å gjøre det på, men jeg forsøker å legge litt mer arbeid i det. For min del handler det om at de som sitter og ser det ikke skal trenge å fantasere så mye. Derfor pleier jeg å bruke en kompis som kan filme slik at det blir bedre, sier Bjørklund.

Han henter blant annet inspirasjon fra den kjente skuespilleren Bryan Cranston, som fortalte i et intervju at det handler om å utnytte muligheten til det maksimale.

– Det er muligheter for å leke seg, i tillegg til å gjøre det så godt man kan.

Filmet i snøstorm

Vanligvis holder det med et lite rom, samtidig som man forsøker å formidle sin tolkning av en rolle foran kamera. Bjørklund sier at de aller fleste gjør dette, men da han fikk muligheten til å få en rolle i en film som skulle spilles i Antarktis, tok han med seg en kamerakyndig kompis for å lage en liten kortfilm.

– Da filmet vi mens snøen sto sidelengs ved bensinstasjonen på flyplassen og lagde en filmsnutt med innklippsbilder og hele pakken. Jeg tenker det ga inntrykk til dem som sitter i Hollywood på kontoret.

Selv har han forsøkt seg på et titalls roller, men konkurransen er hard.

– Blant andre nordmenn, var jeg aktuell for komedien «Why Him?». Det er først nå at norske skuespillere har muligheter i Hollywood. Det er en skandinavisk bølge der nå og mange har banet veien for oss, sier Bjørklund, som ble lagt merke til etter innsatsen i «Kampen om Tungtvannet» på NRK.

– Akkurat nå er jeg mest spent på en norsk produksjon jeg har prøvefilmet til, men jeg kan ikke si hva det er.

– Har du en guttedrøm om en spesiell rolle eller en sjanger?

– Det må være en rolle i «Star Wars». Jeg er ikke fan av de nye filmene, men en gang i fremtiden vil jeg spille en høy slem slektning av Darth Vader. Det er min fjerne drøm, sier Bjørklund.