– Vi er i dialog med både hoteller, restauranter og dagligvarebutikker som ser at Carlsberg- alliansen blir for dominerende. Uten en reell konkurranser innen øl og mineralvann, kan konsekvensene – også økonomisk – bli deretter.

Mange reagerer

Ifølge Harald Bredrup er det mange som har reagert på Rema-konflikten. Selv om trønderkonsernet har valgt å holde Mack inne i varmen i nord, har det sørnorske markedet skrumpet fullstendig inn.

– Vi vet at 2017 blir et meget tøft år for oss. Derfor jobber vi aktivt med å øke inntektene samtidig som vi kutter kostnadene. Her går vi grundig til verks.

Over 50 prosent

Bredrup presiserer at Rema-omsetningen i Sør-Norge utgjorde over halvparten av bryggeriets omsetning. Nå ser han at grossistene ikke kjøper nytt, men tømmer lagrene for Mack-produkt.

– Selv om vi fortsatt er i dialog med Rema 1000, må vi jobbe parallelt for å sikre driften. Det er i den forbindelse vi ser på mulighetene for nye samarbeidspartnere, sier Bredrup.

Ingen konkrete tall

Han har ingen konkrete tall å komme med, men ser allerede nå at tilstanden blir særdeles tøff fra inneværende måned.

– Mens vi tidligere kjørte ut varer til hver enkelt kunde, er det nå grossister rundt om som får mineralvann og øl fra oss. Her ser vi at etterspørselen har gått ned, uten å kunne tallfeste det.

Nedgangen skyldes også at Mack skifter ut produksjonsutstyr i anlegget i Nordkjosbotn. Blant annet byttes bokstappemaskineriet ut.

Kjøper mer

– Et positivt trekk er at både Coop Nord og Norgesgruppen kjøper mer fra oss. Her er økningen betydelig.

– Likevel forventes en nedgang i inneværende driftsperiode. Spørsmålet er bare hvor stor den blir og når den negative utviklingen stopper, sier Bredrup.

Oppsigelsene

I kjølvannet av Rema-tvisten meldte Mack at de sier opp 30 ansatte.

– Her er prosessen i gang. De siste som rammes, vil forlate oss i mai, sier Mack-direktøren.