– Dette er et drømmeprogram for meg, det er nesten så jeg ikke tror det selv, sier Truls Svendsen.

På TV til høsten

Programlederen og komikeren fra Tromsø er i disse dager godt i gang med sitt nyeste prosjekt som kommer på TV2 til høsten.

Sammen med TV-kokk Eyvind Hellstrøm skal Svendsen bruke de neste månedene på å reise verden rundt for å la seg inspirere, finne råvarer og lage mat.

– Vi har allerede vært i Frankrike, i Lyon og i Bresse, som er verdenskjent for sin kylling, og i Barcelona, avslører Svendsen, som har flere turer å se fram til.

Til Mexico og Tokyo

– Vi skal blant annet til Mexico og Tokyo og to steder i Norge, men det er ikke avgjort hvor ennå. Totalt blir det åtte turer som skal ende med åtte episoder, forklarer han.

Om programmet kommer innom Nord-Norge, er ennå ikke avgjort.

– Jeg håper det. Der er det jo fantastisk fisk blant annet. Jeg tar gjerne turen til Tromsø, men det er Hellstrøm som er sjef for hva slags mat det skal handle om, påpeker Svendsen.

– Helt absurd

med på laget: Mesterkokk Eyvind Hellstrøm (til venstre) besøkte Tromsø og Mathallen i fjor høst der han lagde mat sammen med blant annet Gunnar Jensen (til høyre). Nå skal Hellstrøm lære Truls Svendsen å bli en gourmetkokk.

Ideen til programmet var det imidlertid tromsøværingen selv som hadde.

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage et TV-program om mat og drikke. Å få lov til å reise rundt å smake på god mat og drikke sammen med Eyvind Hellstrøm, er derfor helt absurd, påpeker Svendsen.

Selv beskriver han sine egne ferdigheter på kjøkkenet som «helt grei».

– Jeg skal ikke påberope meg å være noen mesterkokk. Jeg har nok et stort forbedringspotensial og har tatt litt lette utveier innimellom. Men jeg er glad i å lage god mat, gjerne med rømme i, og drikke god vin mens jeg lager maten, forklarer 44-åringen, som kan avsløre at både finnbiff-gryte og bacalao er blant rettene han kan finne på å kokkelere på kjøkkenet.

– Litt kjeft å få

Etter to turer sammen med Hellstrøm har Svendsen allerede fått erfare at førstnevnte er en streng læremester.

– Det har vært litt kjeft å få. Eyvind er ganske streng når han kommer inn på kjøkkenet, men han er en fantastisk hyggelig fyr å reise på tur med, påpeker Svendsen.

Når «Truls à la Hellstrøm» kommer på TV-skjermen til høsten, tror Svendsen det vil være et program som ikke bare fanger interessen til gourmetkokkene.

– Det blir litt for alle. Dersom du er veldig god til å lage mat, kan du få inspirasjon fra Hellstrøm, men hvis du ikke er helt der, kan du nok kjenne deg mer igjen i meg, forklarer Svendsen, som lover følgende:

– Jeg skal få Eyvind litt ut av komfortsonen.