Kursholderen er kjent for å vinne den første utgaven av «Hele Norge Baker» i 2013 og nylig for å bli nummer to i kjendisversjonen av «Farmen» – kun slått av Leif Einar Lothe, også kalt «Lothepus».

– Det er kult at så mange har lyst å lære mer om gjærbakst. I dag skal vi bake kanelboller med en karamellpreget nøttebunn, og en kremostglasur som er utrolig viktig, forteller Ida Gran-Jansen.

Får bake med «Farmen»-Ida

Ida Gran-Jansen holder tre bakekurs i Tromsø. To på fredag og ett på lørdag, der noen få heldige har blitt trukket ut til å delta.

– Det er utrolig gøy, interessant og ikke minst lærerikt å få muligheten til å delta på dette bakekurset, sier bergenskvinnen Anny Eikefet (20) som studerer i Tromsø.

Rema 1000 lanserte en konkurranse på deres Facebook-side, der vinnerne vant en plass til bakekursene.

– Bestevenninnen og samboeren min som også studerer her i Tromsø meldte meg på i konkurransen, for hun vet hvor glad jeg er i å bake, opplyser Eikefet.

Opptatt av det lille ekstra

Bakespesialisten er en forkjemper for gjærbakst og deler gjerne noen av sine hemmeligheter.

– Det er utrolig gøy å undervise og lære bort det jeg kan til andre. Jeg er nok en ordentlig nerd når det kommer til gjærbakst, innrømmer Gran-Jansen.

Gran-Jansen er opptatt av de små detaljene som kan løfte baksten til nye høyder.

– At Ida har vært med på «Farmen» er et stort trekkplaster. En annen faktor er at hun alltid fokuserer på det lille ekstra, forklarer Anny Eikefet.

– Glad jeg lever i 2017

Trykket har vært markant for oslokvinnen etter «Farmen»-oppholdet, og når det kommer til baking så er det store kontraster på livet i 1917 og 2017.

– Mye har absolutt forandret seg på hundre år. Jeg er ganske glad for at jeg lever i 2017 med tanke på ovner, utstyr og andre hjelpemidler, sier Ida Gran-Jansen.

Oppmerksomheten som hun har fått har for det meste vært positivt, men hun er glad for at trykket har begynt å roe seg noe.

– Til Tromsø har jeg dratt med meg moren min og det er første gang vi er her. Mens vi er her skal vi på scootertur og spise middag i en lavvo, så vi får opplevd litt av vinterlandskapet, sier hun.