– UP jobber med trafikk hele året og vi har ikke gjort noe ekstra eller satt inn flere folk, men vi kommer til å være godt synlige i trafikkbildet, sier Geir Marthinsen distriktsleder i utrykningspolitiet i Troms.

Vinterferieuke

Han varsler om variert kontrollaktivitet på flere steder gjennom vinterferien.

– Utrykningspolitiet blir å se til alle døgnets tider. Vi skal ha kontroll på morgenen, ettermiddagen og på nattetider. UP blir å dukke opp på veiene der det er størst fart, men også på mindre steder, advarer han.

Utfordringer

Marthinsen forteller at folk flest handler i henhold til lover og regler, mens en brøkdel ikke gjør det.

– Det er alltid noen som enten kjører for fort, kjører i ruspåvirket tilstand, tar uforsvarlige forbikjøringer, kjører uten belte eller er for opptatt med mobilen, poengterer Marthinsen.

Disse personene er der ute og det er utrykningspolitiets oppgave å sørge for at disse personene blir oppdaget.

– De aller fleste i Tromsø kjører ansvarsfullt, men så er det dem som har det litt for travelt eller er litt for lite hensynsfull i trafikken, som kan føre til fatale konsekvenser, påpeker Marthinsen.

  • LES OGSÅ: Vært for tung på gassen? Nå har samtlige satser for forenklede forelegg i vegtrafikksaker økt. Regn ut alle nye satser og fengselsstraff på iTromsøs oppdaterte «Straff-o-meter» (for abonnenter).

Oppfordring

Distriktslederen i UP for Troms, Nordland og Finnmark oppfordrer til aktsom kjøring generelt i vinterferien, men spesielt når det kommer til utfart og innfart.

– Det viktigste er å ta seg god tid. Du kommer fram, så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Ta hensyn til fart, forhold og hold deg rusfri så er det meste gjort, sier Marthinsen.

– UP er på veiene for å holde veiene rusfri og få bort de som er en fare for seg selv og andre i trafikken. Høy fart skal vi være med på å få ned, for det er rus og høy fart som preger ulykkesstatistikken, understreker Marthinsen.