Det er eiendomsutvikler Steni AS som via sitt arkitektselskap har levert inn reguleringsplan for området "Forsøket" like nord for Lærfabrikken på Stakkevollveien.

I planene foreslås det å bygge 53 leiligheter, kontorer og forretningsbygg.

– Vi mener at vi har fått til en plan som både har et spennende uttrykk og en form som er veldig spennende, sier daglig leder i Steni Eiendom, Steinar Torbjørn Nilsen.

Boliger og forretning

Prosjektet omfatter i alt flere tomter med på cirka fire dekar som strekker seg langs Forsøket, Søren Zachariassens gate og Erik Vangbergs gate, et steinkast fra den nye politistasjonen.

BOLIGBLOKKER: Langs Erik Vangbergs gate foreslås det å bygges boliger i blokker av forskjellig høyde. Høyest blir en blokk på seks etasjer. Ill: Borealis Arkitekter

I dag er området bestående av forretningsbygg og kontorer av eldre dato.

– Jeg mener at området trenger et løft. Det som står der nå er gammelt og påbyggd etter lappeteppeprinsippet, sier Nilsen.

Påbygging

Utbyggeren ønsker imidlertid å bruke brorparten av eksisterende bebyggelse også i fortsettelsen, men ruste det opp.

– Hovedbygget langs Søren Zachariassens gate (der Darklight holder til i dag, red.anm.) skal beholdes, men få et påbygg oppover, sier Nilsen.

Langs Erik Vangbergs gate skal dagens bebyggelse rives og gi plass til boligblokker langs veien.

Rundt hus

I planforslaget, som er utformet av Borealis Arkitekter, legges det opp til at påbygningen på "Darklight-bygget" får en uvanlig utforming. Det skal nemlig bygges som en sirkel.

NORDBYEN: Eiendomsprosjektet er omkranset av Forsøket, Søren Zachariassens gate og Erik Vangbergs gate. Ill: Borealis Arkitekter

– Det var et forslag fra arkitekten som ønsket å bryte med tradisjonell byggeform, og som både jeg og andre har begynt å like veldig godt, sier Nilsen.

Høyblokk

Langs Erik Vangbergs gate skal det som sagt bygges boliger, og i planforslaget er det tegnet inn en boligblokk på seks etasjer.

Denne kommer til å påvirke sol og lysforhold for naboene på oversiden av veien.

– Vi har lagt ved en analyse av utsikt og solforhold. Et bygg som dette vil påvirke naboene, men jeg mener vi har funnet en løsning som er til å leve med, sier Nilsen.

Ingen tunge innsigelser

Ifølge ham er det kommet inn en del innspill fra naboer og nærmiljø på omfanget av bygningsmassen, men det er ikke kommet inn formelle innsigelser fra noen av sektormyndighetene.

– Verken vegvesenet eller fylkeskommunen har meldt at de vil komme med innsigelser, sier Nilsen.

Nå skal planene på eiendomsprosjektet behandles av politikerne i formannskapet i kommunen før de eventuelt sendes ut på offentlig høring i seks uker.

Vil starte detaljplanlegging

Dersom politikerne gir tommelen opp for prosjektet, vil detaljplanleggingen av området starte, sier Nilsen.

– Om alt går som jeg håper, vil vi kunne komme i gang med bygging tidligst høsten 2018. Deretter ser jeg for meg en byggeperiode på halvannet år, sier han.