Det vedtok formannskapet i sitt møte tirsdag ettermiddag.

Utviklingsprosjektet – som selskapet Steni står bak – handler om å bygge cirka 50 nye boliger på tomta som ligger plassert mellom Erik Vangbergs gate, Søren Zachariassens gate og Forsøket i Kullkransvingen.

– Vi mener vi har fått til et prosjekt som vil være et løft for hele området, sa daglig leder i Steni AS, Steinar Nilsen til iTromsø mandag.

Debatt i formannskapet

Men vedtaket om å få sendt ut prosjektet på høring var ikke enstemmig.

Vedtaket om offentlig høring kom etter en debatt på nesten en time der både politikerne og administrasjonen tok ordet.

– Jeg mener at prosjektet har for store svakheter til å bli sendt ut. Det er en reguleringsplan som er kommet skeivt ut fra hoppkanten og som tryner i bakken, sa blant annet Rødts Jens Ingvald Olsen.

Manglet helhetlig grep

Han var kritisk til at det ikke ble tatt et helhetlig plangrep for hele området rundt brannstasjonen, politistasjonen, Lærfabrikken og det foreslåtte utviklingsprosjektet.

– Jeg mener at en plan for området må ta hensyn til blant annet krav om utearealer og lekeplasser for barn, sa Olsen.

Han møtte imidlertid motbør fra de andre politikerne i formannskapet som mente at planforslaget var for godt til ikke å gå videre med det.

Fikk støtte fra ordføreren

– Jeg er beroliget på vegne av barna i området. De vil bli ivaretatt med tanke på lekeplasser og utearealer, sa ordfører Kristin Røymo.

Røymo og de andre politikerne hadde da fått en konkret gjennomgang av prosjektet fra representanter fra både byggesaksavdelingen og fra eiendomsavdelingen i kommunen.

Kan få leiligheter

– Vi ser på saken som positiv på mange måter. Vi tror at vi kan få oppgradert en kommunal lekeplass betraktelig, og vi tror at vi vil kunne få tildelt leiligheter i prosjektet som kompensasjon for en kommunal tomt, sa Erik Eidesen, reguleringssjef ved byggesaksavdelingen i kommunen.

Reguleringsplanforslaget ble vedtatt sendt ut med åtte mot én stemme.

UTEAREALER: I planene er det ikke innregnet mer enn cirka 600 kvadratmeter uteareal – noe flere av politikerne i formannskapet var kritiske til. Illustrasjon: Borealis Arkitekter
SIER NEI: Rødts Jens Ingvald Olsen mener at planforslaget for Forsøket er for mangelfulle, og han stemte derfor nei til å sende det ut på offentlig høring. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø