458.500 kroner ble samlet inn gjennom russens bøssebæring i krafttak mot kreft.

– Det er ennå noen kroner å regne på, men det ser ut som tromsøværingene har tatt veldig godt imot bøssebærerne i år, sier aksjonsleder, Geir Ringvold, til iTromsø.

Han forteller at det er færre russ i år enn både i fjor og i forfjor, men deltakerprosenten er likevel nær 100.

– Jeg er rørt over innsatsen. Noen skulle i gang med skolearbeid rett etter runden sin. Vi er en sårbar innsamlingsaksjon sånn sett, men nå kan vi slå i bordet med at vi går en fin fremtid i møte med så mange avgangselever som tar i et tak, sier Ringvold.

Kongsbakken best i landet

Vipps, mCash og annen mobilbetaling har riktignok vært tilgjengelig for innsamlingsaksjoner de siste årene, men for første gang har man kunne spore hvilke skoler de forskjellige pengene har kommet fra.

AKSJONSLEDER: Geir Ringvold er rørt over innsatsen til russen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Ringvold forteller at Kongsbakken er en av skolene som kommer best ut i landet med hele 37.143 kroner via mobilbetaling.

Sammen med pengene fra bøssene sto Kongsbakken for nesten halvparten av pengene som kom inn.

– De har samlet inn rundt 200.000 kroner. Det er det bare en annen skole i Nord-Norge som kan skryte av å ha gjort, sier Ringvold, og refererer til Mo i Rana, som riktignok bare har en skole i sitt distrikt.

– Helt crazy!

Ved Kongsbakken er de naturligvis stolte av at de opprettholder engasjementet blant russen og mener de ligger godt an til å vinne «Gullbøssa», som er en utmerkelse den skolen som har samlet inn mest penger får.

– Kongsbakken vant den for første gang i fjor. Jeg tror vi ligger godt an til å få den i år også, sier innsamlingsleder Frida Malnes Pettersen til iTromsø.

Hun forteller at mobilbetaling har vært avgjørende for at skolen klarte å runde 200.000 kroner.

– Folk blir overrasket når vi sier at vi har det, men det er oppskrytt at folk ikke har kontanter, sier Pettersen, som minner om at man fortsatt kan gi penger via vipps.

Dette samlet skolene inn:

Kongsbakken 171.486/37.143

Tromsdalen 111.576/21.053

Kvaløya 39.244/14.201

Breivang 26.403/6.895

Breivika 23.677/4.805

(Tallene viser kontanter/mobilbetaling)