I krysset ved Haakon VIIs gate ovenfor Conrad Holmboes vei, har Nobina sine busser problemer med å beherske kjøreforholdene, og har ved to av tre anledninger havnet på gårdsplassen til blant andre Wenche Figenschow.

– Fredag i forrige uke var tredje gangen etter nyttår at bussen har sklidd nedover bakken og havnet i nærheten av huset vårt. Det er ubehagelig for oss som bor her, men også for passasjerer og bussjåførene, sier Figenschow.

Inn husveggen

Forrige gang bussen fikk problemer i krysset Conrad Holmboes vei og Haakon VIIs gate, var bussen fullastet av passasjerer og krasjet inn i husveggen til naboen til Wenche.

– Det var ikke like alvorlig denne gangen siden bussen var tom for passasjerer. Det eneste som ble ødelagt var søppelboksstativet, understreker Figenschow.

Det var ikke store skadene sist fredag, men bussen var ikke langt unna å krasje inn i de tre bilene som sto på gårdsplassen.

– Første gangen havnet bussen i et tre mellom oss og naboen, andre gangen inn i nabohuset og sist fredag var det bilene på gårdsplassen vår som holdt på å få seg en smell. Alle tre episodene er skremmende, påpeker hun.

Vanskelig område

Nobina-sjefen Magnar Nilsen opplyser at bussene har vært utstyrt med kjettinger og i to av tilfellene har de sett hendelsene på video, noe som kan utelukke hastighet som det største problemet.

– Årsaken er at det er et vanskelig område selv om det er strødd og bussene har hatt kjettinger på. Bussen kommer ned en bratt bakke, og når den kommer ned til krysset og skal svinge til høyre, har bussen allerede begynt å skli nedover, forklarer han.

Wenche Figenschow er småkritisk til hele situasjonen, men hun har ikke en konkret løsning på problemet.

– Hver gang det er null grader og nysnø får bussene problemer. Kjettinger holder visst ikke mål så da må det finnes en annen løsning, for dette kan jo ikke fortsette, mener Figenschow.

Ser på løsninger

– Det er ingen som ønsker at dette skal gjenta seg. Vi har begynt å se på spesielle tiltak som kan gjøres. Vi skal se på alt fra vinter- og veivedlikehold, til om det er noe vi kan gjøre annerledes, understreker Nobina-sjefen.