Adecco har de siste syv årene søkt etter Norges største ledertalent til sommerjobben som konsernsjef for Adecco. Søkerne må gjennom seks utfordrende runder før vinneren kåres, og Ingvild Karine Sandmo (24) fra Tromsø er nå én av finalistene etter at de har gått gjennom 4.000 søknader og kuttet ned bunken til ti.

– Det er veldig morsomt. Jeg søkte mest for erfaringens del, og etter hvert som jeg gikk videre har jeg fokusert på å få mest ut av prosessen, som har vært både omfattende og veldig lærerik, forteller Sandmo.

Driver eget selskap

Gründer: Sammen med Øistein Sonstad driver 24-åringen teknologiselskapet Proxloop.

Sandmo har en bachelorgrad i ledelse, innovasjon og marked fra UiT, samt entreprenørskap gjennom Gründerskolen i San Francisco. Nå tar hun enkeltemner innen ledelse, økonomi og statsvitenskap ved Universitetet i Agder og UIT, og driver på siden sitt eget teknologiselskap, Proxloop.

– Vi er to stykker som driver selskapet, og så har vi et lite team i ryggen. Vi fokuserer på beacon-teknologi og ser på hvordan det kan brukes til å forbedre kundeservicen til butikker. Vi opprettet selskapet i 2015, men det var vel først tidlig i fjor at vi fant vår nisje. Det er slik det er å være gründer; man må prøve seg fram, se hva markedet trenger og så utvikle et godt konsept, forteller 24-åringen, og legger hemmelighetsfullt til:

– Vi har nå fått våre første kunder og er snart klare til å kjøre de første testene, men jeg kan ikke si noe mer om det ennå.

Unik mulighet

Vil bli konsernsjef: Ingvild Karine Sandmo (24) fra Tromsø er blant finalistene til en av landets mest ettertraktede sommerjobber. Begge

Om Sandmo skulle få sommerjobb som konsernsjef i Adecco, har hun lyst til å lyse ut sin egen stilling i Proxloop som en sommerjobb i samme periode, og dermed gi muligheten for en annen gründer-sjel til å teste ut hennes jobb. Vinneren kåres 30. mars etter at de ti finalistene har gjennomført et assessmentsenter der de evalueres av en jury.

– Jeg er veldig spent på å møte de andre finalistene, for dette er en ganske unik mulighet. Erfaringen man får med seg fra å ha en slik stilling er gull verdt. Ikke bare i dét å være leder, men også i hvordan man driver rekruttering. Jeg har selv vært gjennom rekrutteringsrunder med mitt eget selskap og sett hvor viktig det er å gjennomføre en slik prosess best mulig, så det blir spennende, sier Sandmo.

Har troen på Ingvild

Konsernsjef i Adecco, Torben Snev, mener Ingvild innehar flere egenskaper man trenger som leder.

– Ingvild har svært mange egenskaper som er viktige for å lykkes som leder. Hun evner å kombinere å være målrettet og menneskeorientert – samtidig som hun fremstår både reflektert og positiv.