Det siste året har Ola Giæver og hans kompanjonger i FlyViking lagt ned utallige timer med hardt arbeid for å stable flyselskapet på beina. Mandag fløy han jomfruturen (for abonnenter).

– Responsen var helt enorm. I Hammerfest ble vi møtt med kaker og musikk, og i Bodø tok de det et steg videre, sier FlyViking-sjefen.

LES OGSÅ: Eilif (19) og Erik (19) kom fra Oslo og Ålesund for å oppleve jomfruturen (for abonnenter)

Der ble de nemlig ønsket velkommen av spylende brannbiler og dansende vikinger.

– Jeg har flydd disse rutene flere tusen ganger, så jeg tenkte egentlig ikke over at gårsdagen var spesiell da jeg fløy. Men med mottakelsene vi fikk, gikk det opp for meg. Det var virkelig artig, forteller Giæver.

– Hva tenker du om kjendisstatusen du har fått i landet?

– Jeg tenker ikke så nøye over det, jeg har vært med på sånt før. Man må være seg selv og gjøre det man skal, så går det bra, svarer Giæver.

– Hvor går veien videre nå?

– Jeg håper at vi i løpet av sommeren får på plass flere ruter. Da er det Alta, Vadsø og Kirkenes i Finnmark som er aktuelle, og Stokmarknes, Svolvær, Leknes, Andenes og Evenes i Nordland. Videre jobber vi for å få på plass flyginger fra Helgeland og Vestlandet til Oslo, avslører han.

LES OGSÅ: «Starten på et nytt luftfartseventyr»

Gårsdagens flyturer ble dekket av samtlige riksmedier, samt flere lokalmedier.

– Da jeg så at et lite klipp NRK hadde lagt ut i går fikk over 400.000 seere på et par timer, ble jeg litt rørt. Det viser at det vi driver med er noe som interesserer folk, sier han.