Foreldre til barn ved Selnes skole er bekymret for barnas sikkerhet langs skoleveien i Niseveien. Mellom 25 og 30 foreldre stilte onsdag formiddag opp langs Niseveien for å vise sitt engasjement for barnas ve og vel.

Holder ikke fartsgrensen

ENGASJEMENT: FAU-leder Kristine Larsen ved Selnes skole forteller om stort engasjement blant foreldre for tryggere skolevei.

– Farten må ned. Altfor mange sjåfører holder ikke fartsgrensa, og vi ønsker å vise engasjement for barna våre og holde fokuset på at det kjøres for fort, sier FAU-leder Kristine Larsen ved Selnes skole.

Hun viser både til bussjåfører og privatbilister som ikke holder seg innenfor fartsgrensen på 30 kilometer i timen.

Driftssjef Magnar Nilssen har forståelse for foreldrenes aksjon, men mener deres sjåfører holder fartsgrensa.

Vil ha bort distriktsbussene

– Jeg skjønner at foreldrene er bekymret, det har jeg ingen problemer med å forstå. Jeg har snakket med sjåfører som har registrert aksjonen. Våre sjåfører kjører under 30 km/t og jeg har informert dem om de spesielle forholdene ved Selnes skole. Jeg tror ikke det er vi som er problemet, for det er også mye annen trafikk, både i forbindelse med utbyggingen ved skolen, lærere og foreldre. Trafikkbildet er uoversiktlig, sier Nilssen.

FAU-lederen reagerer også på at distriktsbussene kjører Niseveien om morgenen, i stedet for hovedveien.

– De har ikke rute i Niseveien og har ikke noe der å gjøre, de skal bort.

Det er driftssjefen i Nobina enig i.

– Distriktsbussene kunne like gjerne kjørt på hovedveien om morgenen.

Bruker Niseveien som snarvei

Daglig leder, Kurt Bones, i Troms fylkestrafikk sier årsaken til at distriktsbussene kjører Niseveien er køa på fylkesveien.

– Årsaken til at de kjører der mellom klokken 07 og 09 er for å unngå køa på hovedveien, ellers blir det forsinkelser på ruten. Utenom disse tidspunktene kjører bussene på hovedveien, sier Bones.

Han viser til at Niseveien er en kommunal vei, og at det er kommunen som må sørge for god nok trafikksikkerhet.

Kristine Larsen mener det også er privatbilister som tar snarveien gjennom Niseveien ved skolen til tross for at den er forbeholdt bussene.

– De bruker den som snarvei, sier hun.

Gir seg ikke

I forrige uke stilte foreldre som trafikkvakter i morgenrushet i forbindelse med at anleggsarbeidet ved skolen skaper et uoversiktlig trafikkbilde. Både entreprenøren og Nobina lovet skolen og FAU å ta hensyn i perioder hvor elever er på vei eller fra skolen.

– Demonstrasjonen var vellykket, det var god stemning og stort engasjement. Vi kommer til å gjennomføre flere demonstrasjoner, holde trøkket oppe mot for høy fart og følge med trafikkbildet og på ulovlig kjøring.

FAU-lederen håper politiet også gjennomfører kontroller ved Selnes skole.

– De har vært en del til stede tidligere, og vi ønsker deres tilstedeværelse. Politiet bør gjennomføre fartskontroller på bussene, og følge med dem som kjører ulovlig, sier Kristine Larsen.