Fra førstkommende mandag er Hermandsen konstituert i stillingen som stasjonssjef. Hun blir dermed politiinspektør – en rolle hun skal ha til 1. juni.

Naturlig opprykk

Ifølge visepolitimester Astrid Nilsen, skal dagens stasjonssjef, Morten Pettersen, over i ny stilling som leder for fellesoperative tjenester. Her inngår blant annet operasjonssentralen som blir en egen enhet.

Dermed blir Anita Hermandsen andre kvinne i toppledelsen på kammeret. Etter årsskiftet ble nettopp Astrid Nilsen utpekt som politimesterens høyre hånd.

Omstillingsprosess

– De endringene som nå skjer, er en del av politireformen. I den forbindelse vil det blir justeringer både på politistasjonen og i de geografiske driftsenhetene. Sånn sett blir blant annet lensmannskontorene neste steg.

Astrid Nilsen sier at det foreløpig ikke er avgjort hva som skjer når konstitueringen av Hermandsen er over.

– Her blir et vanlig personalløp hvor vi må se på om noen har rett og plikt til stillingen. Er ikke det tilfelle, blir den lyst ut på vanlig måte. Da blir den som er best kvalifisert ansatt, sier visepolitimesteren.

Anita Hermandsen sier at overgangen fra å være gruppeleder til å bli stasjonssjef, blir stor.

– Jeg ser på utnevnelsen som en tillitserklæring fra politimesterens side. Det er ikke vanlig at noen tar et så stort steg karrieremessig.

Bruke ressursene

Hermandsen sier at hun har til hensikt å benytte seg av de ressursene som finnes – ikke minst høste av lærdommen til folkene rundt seg.

– Den største forskjellen blir at jeg nå får et leder-, administrativt og organisasjonsmessig ansvar. På forebyggende gruppe hadde jeg et betydelig omfang av kontakt med publikum. Det blir det langt mindre av fremover.

Karrieren

Anita Hermandsen var ferdig utdannet i 1996 – i Oslo. I 1999 begynte hun ved Karlsøy lensmannskontor og kom til Tromsø i 2002. Etter et kort opphold sørpå, kom hun tilbake og begynte ved forebyggende gruppe.

Ny sjef: Anita Hermandsen blir fra mandag konstituert i stillingen som sjef for Tromsø politistasjon. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen