Hanne Larsen, som er kjent for å ha regi på TV-serien «Helt perfekt» og barnefilmen «Gilberts grusomme hevn», ligger ikke på latsiden. Nå skal hun ha regi på NRKs nye storsatsing «Profitøren».

Historien er basert på Tom Kristensens bestselger med samme navn.

Krigshistorie

Romanen handler om en mørk sannhet som kommer fram etter at en lokal krigshelt går bort.

– Det er en nåtidsthriller med andre verdenskrig som bakteppe. Det blir svært spennende, sier Larsen.

Like før helgen fikk serieskaper Lars Gudemstad, Hanne Larsen og produksjonsselskapet Feelgood 12 millioner kroner fra NFI for å lage serien. En sum som sender prosjektet opp i samme liga som storsatsingene «Nobel» og «Kampen om Tungtvannet».

– Det er klart jeg kjenner på forventningspresset. Det er ikke mange som får en slik sjanse, sier regissøren, som følte det var på tide med nye utfordringer.

–Jeg ville forsøke mørkere temaer og gå nye retninger. Det har vært mange hyggelige humor- og barnetilbud, men jeg har kjent at jeg må gjøre noe annet for å utvikle meg, sier Larsen, som samtidig kommer med en nyhet om en nordnorsk spillefilm.

Tvangsevakueringen

Larsen har nemlig også fått skrivestøtte til en spillefilm om tvangsevakueringen av Finnmark. Noe familien hennes har en nær relasjon til.

– Bestemoren min og hennes familie sto midt i begivenhetens sentrum på Sørøya i Finnmark. Jeg jobber med at det skal bli en spillefilm, sier Larsen.

Men før den tid skal hun altså jobbe med rollebesetningen til TV-serien «Profitøren».

– Opptakene begynner om et år, men jeg kan ikke si noe om hvem som skal være med riktig enda.

Det er selskapet Feelgood som står for produksjonen og med seg som produsent har Larsen Olav Øen, som blant annet står bak TV-serien «Halvbroren».

– Dette med overgrep mot mennesker er et tema jeg har stor interesse av å jobbe med. For eksempel uretten som er gjort mot krigsseilernes, så det er svært forlokkende å lage en spennende nåtidsthriller med dette som bakteppe, med en spennende ung kvinnelig hovedkarakter i slutten av 20-årene.