– Vi fikk tilbudet og valgte å hoppe i det, sier Anette Løften på telefon fra Strandlyst Hotel & Restaurant.

Sammen skal de være vertskap for tilreisende som også setter pris på et godt måltid. Hotellet, som ligger på den idylliske øya Samsø, med 3.700 innbyggere, har ti rom og et sommerhus.

Tar seg sakte opp

27-åringen som er kokk og sommelier, sier at de er i ferd med å gjøre de siste forberedelsene til påske.

– Fra nå tar trafikken seg sakte oppover før sommersesongen setter inn.

– I likhet med de fleste hotell og restauranter på øya, har også Strandlyst bare holdt åpent i høysesongen. Våre planer går ut på å endre konseptet til helårsdrift, sier Anette Løften.

Flere restauranter

idyllisk: Hotellet har ti rom og ligger like ved en deilig strand. Nå satser paret på helårsdrift.

I Tromsø jobbet hun på De 4 Roser, Skirri og sist på Hildr. Lasse Fisker var kjøkkensjef på førstnevnte og Fiskekompaniet før de vendte nesen sørover.

– Som danske har Lasse allerede to sesonger bak seg på Samsø. Da vi fikk tilbud om å drifte Strandlyst, var valget enkelt. Vi var allerede inne på tanken om å trekke sørover.

Gourmetmat

sommerhus: Hotellet har også et sommerhus som inngår i driften.

Paret har som mål å servere gourmetmat til sine gjester.

– Maten vi skal lage, er inspirert av øyas gode råvarer – spesielt de fantastiske grønnsakene.

– Vi har tatt med oss erfaringene fra våre arbeidsplasser i Tromsø. Nå skal vi drifte selv og tilby en helhetlig opplevelse for gjestene. Det blir spennende, innrømmer Anette Løften.