2. mai går Lenning over i sin nye stilling som mobbeombud for Troms fylke etter å ha vært rektor ved Mortenes siden 2002. I løpet av våren tiltrer Elisa Joensen, som i dag er fagleder ved Workinnmarka skole, i stillingen.

– Dette blir en annen type jobb, som inneholder flere utfordringer og er noe å strekke seg etter videre. De siste ti ukene har jeg vært i rollen som konstituert rektor her på Workinnmarka og det har gitt mersmak kan man si, sier Joensen.

– Det blir selvsagt vemodig å forlate Workinnmarka, hvor jeg trives godt og har flotte elever, kollegaer og foreldre.

Fortsetter jobben

Joensen har hatt fagleder-stillingen ved Workinnmarka i fem år, og har planer om å fortsette satsingen til Lenning med fokus på det psykososiale miljøet på skolen.

– Mortensnes er kjent for deres arbeid med læringsmiljøet og det psykososiale miljøet til elevene, og opp mot mobbing, og jeg ønsker å fortsette den gode jobben som Jon Halvdan har gjort der. Jeg vil selvsagt bidra med mine egne erfaringer og det jeg har lært på Workinnmarka, og kommer nok til å ta med meg noen nye impulser, sier den påtroppende rektoren.

– Mortensnes har også en mye mer variert elevmasse. Workinnmarka har en ganske homogen elevgruppe da skolen ligger i et dyrt boligområde.

Økonomiske utfordringer

Hun legger ikke skjul på at den trange økonomien til kommunene vil by på utfordringer som rektor.

– Vi har et veldig press på oss når det gjelder å levere i forhold til budsjettet. Vi må holde oss innenfor de gitte rammene samtidig som vi må veie det pedagogisk opp mot de økonomiske, så det handler om å utnytte ressursene man har tilgjengelige på en best mulig måte, sier Joensen.