Denne smaksrike, friske terten er fra Trines matblogg og passer perfekt til påske – ta den med i matpakken på tur eller sett den frem til ettermiddagskaffen.

Bunn:

  • 300 g hvetemel

  • 200 g mykt smør

  • 100 g melis

  • 1 egg

Fyll:

  • 1 1/2-2 dl nypresset sitronsaft (av 2-3 økologiske sitroner)

  • skall av 1 1/2 økologisk sitron

  • 6 store egg

  • 200 g sukker

  • 2 dl kremfløte

Sitronterte Foto: Carina Hansen

Slik lager du kaken:

1. Ha alle ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det til det samler seg i en klump. Du kan også bruke hendene til å smuldre sammen deigen, men uansett om du bruker maskin eller hender – ikke jobb med deigen mer enn nødvendig. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

2. Smør en kakeform på ca 24 centimeter. Ha deigen på et melet bakebord og kjevle den så tynn og jevn som mulig. Rull deigen over kjevla og legg deigen over kakeformen. Hvis du må skjøte litt her og der med deigen, så går det bra, for det vil ikke synes når terten er ferdig.

3. Prikk tertebunnen med en gaffel. Stek paibunnen ved 175 grader i 15 minutter. La det avkjøles i 15 minutter.

4. Fyll: Vask sitronene og tørk dem med litt kjøkkenpapir.

5. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende. Del sitronene i to og press ut saften i et målebeger.

6. Bland sammen egg, sukker og fløte i en kjøkkenmaskin. Tilsett sitronskall og 1 1/2 dl sitronsaft og rør godt sammen.

7. Smak på sitronfyllet og tilsett eventuelt mer sitronsaft hvis du ønsker den syrligere, eller litt sukker om du synes det er for surt. Du har nå en ganske tyntflytende røre.

8. Sett terteformen tilbake i ovnen og hell sitronfyllet forsiktig oppi terteskallet. Stek terten videre midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Den skal da fortsatt være ganske myk, og litt «skjelven».

9. Avkjøl terten helt på rist og sett den deretter i minst 2 timer i kjøleskapet før servering.

Drømmekake Foto: Carina Hansen

Vil du heller lage denne lekre ostekaken? Oppskriften finner du her!

Du kan også: Lag peanøttkaken som får gjestene til å si wow

Se nærmere på: Denne blåbærostekaken vil få deg til å smatte

Er vill etter sjokolade? Denne sjokoladekaken vil du "moillkose" deg med

PÅSKEGODT: Ta påskekosen til et nytt nivå med en av disse kakene. På kakebordet (fra venstre): sitronterte, peanøtt- kake, drømmekake, sjokoladekake og ostekake. Kakeoppskjærer er Bjørn Høiden. Bak fra venstre sitter kakemonsene Vegard Hedly Høiden, Hedly Høiden, Synne Busch Sivertsen, Petter Sivertsen og Maria Høiden. Foto: Carina Hansen
Kaker Foto: Carina Hansen