Med en av iTromsøs fem oppskrifter er du garantert en god kake du kan lage i påsken.

Kakene er allerede smakstestet – og godkjent til terningkast seks – av iTromsøs redaksjon.

Hvis du synes kakene ser kjent ut, så har du kanskje sett dem før. De er nemlig bakt av Inger Guttormsen, damen som hadde Tante Ingers tehus. Der sto disse kakene titt og ofte i kakedisken.

Drømmekake

Denne kaken er lett å lage og lett å like. Den deilige, luftige ostekremen gjør at kaka blir en øyeblikkelig favoritt.

Bunn:

  • 250 g mandler

  • 3 egg

  • 200 g sukker

Fyll:

  • 200 g kremost

  • 3,5 dl fløte

  • 200 g melis

Drømmekake Foto: Carina Hansen

Slik lager du kaken:

1. Ha mandlene i en food processor eller mal dem opp.

2. Egg og sukker piskes til eggedosis.

3. Bland mandler og eggedosis og ha det i ei kakeform.

4. Stek på 175 grader i 30 minutter.

5. Pisk fløte og melis til det blir krem.

6. Pisk inn osten.

7. Ha ostekremen oppå kakebunnen og pynt med friske bær.

8. Gjør en liten kakedans fordi kaken er så god.

Blåbærostekake Foto: Carina Hansen

Vil du heller lage denne lekre blåbærostekaken? Oppskriften finner du her!

Du kan også: Lag en skikkelig saftig sjokoladekake

Se nærmere på: Denne peanøttkaken vil få gjestene til å si wow

Ikke glad i kremkaker? Lag ei frisk og syrlig sitronterte

PÅSKEGODT: Ta påskekosen til et nytt nivå med en av disse kakene. På kakebordet (fra venstre): sitronterte, peanøtt- kake, drømmekake, sjokoladekake og ostekake. Kakeoppskjærer er Bjørn Høiden. Bak fra venstre sitter kakemonsene Vegard Hedly Høiden, Hedly Høiden, Synne Busch Sivertsen, Petter Sivertsen og Maria Høiden. Foto: Carina Hansen
Kaker Foto: Carina Hansen