Forså jobbet fra 2011 til 2015 som politisk rådgiver for Fremskrittspartiet i det borgerlige byrådet i Tromsø. I perioden ukependlet han til og fra Dyrøy hvor han bor sammen med sin samboer Marit Alvig Espenes, som er ordfører i kommunen for Arbeiderpartiet.

Sammen med Forsås svigerfar, Rolf Olai Espenes, som for øvrig også har vært ordfører i Dyrøy, har de tre nå kjøpt en campingplass i Brøstadbotn; Camp Solbergfjord.

– Drømmen min har alltid vært å jobbe med reiseliv. Da denne muligheten bød seg, kunne jeg ikke la være å gripe den, forteller den tidligere fulltidspolitikeren.

Oppgradering

Forså har planene klare for Camp Solbergfjord.

– Det er tilrettelagt for seks–syv bobilplasser og 30 faste campingplasser her. Vi planlegger å gjøre noen justeringer og tilpasse for flere bobiler. Vi skal også legge til rette for småbåter. Campingplassen er et gammelt handelssted hvor hurtigbåten kom fra gammelt av, og det er mange historiske plasser her og i omegn. Vi ser også på mulighetene for å bygge noen rorbuer, avlører han.

– Får dere noen habilitetsutfordringer med godkjenning av reguleringsplaner når din samboer er ordfører i kommunen og inne på eiersiden av campingplassen?

– Alt var ferdigregulert da vi kjøpte campingplassen og tok over, så vi slipper å havne i noe Rune Olsø-situasjon, sier Forså, og viser til en eiendomsskandale som nylig ble avdekket i Trondheim der Ap-politiker Rune Olsø nå etterforskes av Økokrim for angivelig å ha tatt betalt for å påvirke politiske beslutninger.

– Vi prøver å ha et godt forhold til naboene og andre. Vi har involvert så mange som mulig og prøver å være åpen om alt, påpeker Forså.

Fremdeles Frp-er

Forså er ennå aktiv i politikken og sitter på fylkestinget for Frp.

– Det blir ikke like mye politikk som før, men litt blir det. Nå er det valgkamp straks, så jeg kommer til å hjelpe til da.

Siden Forså gikk ut av byrådet i 2015 har han jobbet for boligstiftelsen i Dyrøy med å lage boliger for vanskeligstilte.

– Jeg kommer ennå til å fortsette med jobben i boligstiftelsen en stund til. Campingplassen er ikke noe fulltidsgeskjeft – ennå. Planen er at det skal bli det på sikt.

Det er ikke mangel på visjoner for campingplassen.

– Vi planlegger å tilby overnatting, guiding og ulike aktiviteter her. Jeg vil samarbeide med andre reiselivsaktører og etter hvert komme inn i en aktiv reiselivshverdag. Jeg håper folk kommer seg litt ut av byen, sier Forså.

CAMPINGPLASS: Her på Camp Solbergfjord er nå Tom Erik Forså blitt eier og daglig leder. Foto: privat