– Et nytt badeland skal ikke gå ut over dem som bruker anlegget for langrenn og skiskyting. Jeg følte meg forplikta til å stemme for innstillingen, sier Anni Skogman (FrP).

Hadde satt av 10 mill.

Relokaliseringen av skytebanen og skistadion blir nå et eget prosjekt og ikke en del av byggingen av nytt badeland. Det er anslått at kostnaden for fase 1 av prosjektet, som er byggingen av anlegget, vil koste 37,5 millioner kroner. Det var opprinnelig satt av 10 millioner til dette. Driften av helårsanlegget er en del av fase 2 og kostnadene for dette vil først bli klart i 2019.

– Kommunen påtar seg store økonomiske forpliktelser og jeg er skeptisk til hva den totale kostnaden vil bli. Jeg har forståelse for at vi må avslutte saken. Det har vært nok frustrasjon rundt dette, sier Anna Amdal Fyhn (H).

Bekymret for kostnadsøkning

Kostnadsrammen ble enstemmig vedtatt av formannskapet tirsdag. Fyhn var ikke alene om å reagere på kostnadsøkningen fra 10 til 37,5 millioner kroner i kostnadsrammen fra administrasjonen. Ordfører, Kristin Røymo, uttrykte bekymring i formannskapet for kostnadsøkningen og usikkerheten rundt hva fase 2 av prosjektet vil koste kommunen.

Bondefanget

Skogman stemte også for innstillingen fra administrasjonen.

– Dette er en konsekvens av byggingen av nytt badeland, noe jeg var imot. Jeg føler meg bondefanget. Vi kan ikke la byggingen av nytt badeland gå utover andre, sier hun.

Skal stå klart i år

Skianlegget skal stå klart til september 2017, men dette kan utsettes til november. Prosjektet er foreløpig ikke lagt ut på anbud, dermed er det uklart hva den totale kostnaden vil bli.

Ski­an­legg: Det gam­le ski­an­leg­get på Templarheimen skal flyt­tes i for­bin­del­se med byg­gin­gen av ba­de­land. Foto: Ro­nald Johansen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø