Johnsen mener byggene på den gamle «taxitomta» på Strandveien 30 har sett sine bedre dager. Inntil ganske nylig har Tromsø Taxi har hatt tilhold her, og det har blant annet vært storkiosk og bilvask i deler av bygningene.

«Nedslitt og forsarvet»

Etter at kommunen har vurdert mulig bruk av bygningsmassen, er konklusjonen entydig.

– Vi har gjort en sjekk av byggene, men de er i en sånn tilstand at vi ønsker å rive. Leietakerne er sagt opp, og vi jobber nå med anbudsprosessen i forbindelse med riving, sier Frank Abrahamsen, konstituert enhetsleder i byggforvaltningen i Tromsø kommune.

I fjor sommer sto Stig Tore Johnsen fram i iTromsø og etterlyste svar fra kommunen på hva som skulle skje med den «svært nedslitte og forsarvete bygningsmassen på taxitomta». Han foreslo sanering og at det blir parkeringsplass.

Gode nyheter

Daværende byråd for finans, Jens Ingvald Olsen (Rødt) utelukket den gang ikke riving, men at lokalene skulle vurderes først med hensyn til kommunal bruk.

– Som nabo i området ønsker vi forskjønning, nå ser det sjusket ut. Vi har tatt det opp med kommunen om at de enten må pusse opp eller rives. Det er fantastiske nyheter for oss at det blir riving, sier Stig Tore Johnsen.

Snart på anbud

Hva som skal skje med «taxitomta» etter riving er ikke klart. Den ligger i det samme området som er aktuell for plassering av nytt museum.

– Vi avventer avklaringen og prosessen rundt tomt til nytt museum som Statsbygg jobber med, og som dere har skrevet om, sier Marianne Knapp, leder for eiendomskontoret i Tromsø kommune.

Før rivingen på «taxitomta» må jobben ut på anbud.

– Anbudet må ut i Doffin (Database for offentlige innkjøp, red.anm.) som en ordinær anbudsrunde. Vi holder på å jobbe med de siste beskrivelsene, sier Frank Abrahamsen.