I 2015 leverte Tromsø kunstforening et underskudd på 683.486 kroner. 2016-tallene viser et overskudd på 500.146 kroner, og en positiv egenkapital på 181.164 kroner ved utgangen av året.

– Vi gjorde få utstillinger, men de to større vi gjorde var stødige produksjoner, tilpasset huset vi er i, sier Leif Magne Tangen i et presseskriv.

– Høyst ustabil fremtid

Styret ønsker å bruke 2017 på å jobbe med en strategi som strekker seg fram til foreningens 100-års feiring i 2024. Selv med et økonomisk overskudd og økte driftsinntekter på 800.000 kroner, melder Tromsø kunstforening om at «fremtiden er høyst ustabil».

– Tromsø kunstforening ønsker å være det viktigste visningsstedet for samtidskunst i alle sine uttrykk nord for Oslo og øst for New York, Den Arktiske Kunsthallen, men per dags dato stemmer ikke kartet helt med terrenget, sier styreleder Odd Arne Thunberg.

Flere utfordringer

Det er utfordringer både med fremtidig inntjening og med de to kunstnerboligene som kunstforeningen eier, Muségata 2 og 4i, som snarlig trenger oppgraderinger for å kunne huse folk eller institusjoner.

– Vi håper med stø kurs videre de kommende årene å kunne påvirke begge disse forutsetningene, avslutter Thunberg.