iTromsø skrev tidligere i vinter om teaterets praksis med å gi gratisbilletter til samfunnstopper. Teatersjef Inger Buresund lovet i etterkant av saken en endring av billettpraksisen på teateret.

Begrunnelser

72 personer ble invitert til å overvære premieren av «Twigs», men i motsetning til tidligere fikk alle inviterte begrunnelse for hvorfor akkurat de var invitert til premieren.

– Det er ikke noe gærent i å være tydeligere, og vi skal ikke holde kortene til brystet om hvorfor og hvem som er invitert. Formelle invitasjoner vil kun gå til samarbeidspartnere, anmeldere og eiere. Folk skal inviteres for sine funksjoner og ikke for navnene sine, sier Heidi Beate Lekang som er markeds- og informasjonssjef ved teateret.

Ansatte ved teateret og produksjonsteamet til stykket er også invitert med private gjester.

Endringer i invitasjonslistene

SJEF: Informasjonssjef Heidi Beate Lekang som er markeds- og informasjonssjef ved teateret. Hun forteller at «Twigs» har solgt 70 prosent av alle billettene allerede.

Flere personer som før ble invitert på samtlige forestillinger ved HT har ikke mottatt invitasjon, og kan heller ikke forvente å gjøre det i fremtiden.

– Personer som ikke er samarbeidspartnere med teateret vil ikke inviteres. Det er ei endring som er foretatt i det siste, sier Lekang.

«Twigs» spilles på scene øst, som har et belegg på 115 personer. 35 billetter var lagt ut for salg for premieren. Resten av billettene var gitt til inviterte publikummere.

– Rundt en tredjedel av billettene var ute for ordinært salg. Vi er veldig fornøyd, for forestillingen har allerede solgt ut 70 prosent av totalbelegget. Det er tydelig at Tromsø-folk vil ha litt komedie, sier hun.

Dårlig salg for Havboka

Til sammenligning måtte teateret avlyse enkelte av de planlagte forestillingene av «Havboka» grunnet dårlig salg.

– Havboka solgte ikke så godt som vi hadde håpet. Det kan være flere grunner til det. Det var delte meninger om Havboka blant anmelderne. Jeg vet ikke hvor mye publikum legger merke til anmeldelser, men vi gjør jo det. Uansett er det vanskelig å spå hvordan en forestillinger blir mottatt, sier hun.