– Vi registrerer at utredningen for friluftslivet er mangelfull i denne saken, og ber om at det tas hensyn til friluftsverdiene i fortsettelsen av behandlingen av denne saken, skriver Ishavskysten friluftsråd i et brev til kommunen.

Sandvika populært

I fjor gjennomførte friluftsrådet kartlegging av alt fra lekeplasser og fotballøkker i små nabolag, til store og populære friluftsområder som Tromsdalen og Tromsømarka, kategorisert og karaktersatt ut fra et bruker- og viktigshetsperspektiv. Denne kartleggingen mener de må legges til grunn når det planlegges asfaltverk på Olavsvern.

– Fylkesmannen har i sin tillatelse vist til kartlagte friluftsområdet «Hundbergan – Ramfjordnes nærområde» ved Olavsvern. I området ligger også Sandvika, som er et område vi har vurdert med svært høye friluftsverdier. Det vil vi at kommunen tar hensyn til i sin saksbehandling, sier rådgiver Maja Sjöskog Kvalvik i Ishavskysten friluftsråd til iTromsø.

Må følge opp vedtak

I brevet til kommunen viser friluftsrådet til at kommunestyret 29. mars i år ble orientert om den ferdige friluftskartleggingen, og vedtaket som ble fattet: «For saker som berører områder med verdi for friluftslivet skal det redegjøres for hvordan interessene vil bli berørt og hvordan dette er vurdert og prioritert ved valg av løsninger».

– Vi ber kommunen om å følge opp dette vedtaket i saksbehandlingen, og gjøre en ordentlig utredning der berørte parters interesser blir hørt, og at det blir lagt krav på eventuelt avbøtende tiltak om det gis tillatelse til asfaltfabrikken, skriver friluftsrådet.

LES OGSÅ: Kontroversiell fabrikk skal holde på i 80 dager med 15 lass om dagen (for abonnenter)

Bekymret utviklingslag

De viser også til at det ikke finnes gang- eller sykkelsti, og at alle gåturer og sykling skjer på den smale Ramfjordnesveien til Olavsvern.

– Det bor mange barnefamilier i området som vil bli svært utsatt med den økte tungtransporttrafikken som et asfaltanlegg på Olavsvern vil innebære. Forhindres denne gruppen å gå og sykle på veien på grunn av redsel for ulykker på grunn av mer tungtransport, vil det gå ut over livskvalitet og helse, heter det i brevet fra Ishavskysten friluftsråd til kommunen.

Bakgrunnen for at de henvender seg til kommunen om friluftsverdiene i området rundt Olavsvern i forbindelse med planene for asfaltverk på Olavsvern, er en henvendelse fra utviklingslaget.

– Vi ble kontaktet av et bekymret utviklingslag, sier Kvalvik.