Med over 750 søkere fordelt på de rundt 150 nye stillingene ved kommunens nye helsehus, har seksjonsleder for helsetjenester i Tromsø kommune, Aud-Helene Dragland, nok å gjøre.

– Vi kjører intervjurunder fra klokken 08.00 på morgen til 20.00 på kvelden nå. Målet er å ha lederne på plass innen midten av mai, og alt pleiepersonell til første uken i juni, sier hun til iTromsø i en kort pause mellom to jobbintervjuer torsdag formiddag.

Jobber natt og dag

Dragland forteller at hun og hennes kollega, Sandra Abrahamsen, ble svært overrasket over stillingenes popularitet.

– Vi har jobbet natt og dag som følge av det, men vi lever i lykkerus! Med rekrutteringsutfordringene vi har på helsepersonell, var dette mildt sagt uventet. Det er tøft og modig gjort å tørre å være med på å starte noe helt nytt, sier hun.

Samler kompetanse

I Helsehuset, som er under bygging ved siden av Tannhelsebygget i Breivika, samles kommunens akuttplasser, korttidsplasser for utskrivningsklare pasienter, senger for lindrende behandling, rehabiliteringsplasser og ettervern for psykiatri og rus. Bygget skal inneholde tjenester både før, etter og i stedet for sykehusbehandling. I alt blir det 69 sengeplasser fordelt på byggets 6.300 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Disse vil bli avdelingsleder ved Helsehuset (For abonnenter)

Attraktivt blant unge

Målet er at man gjennom samarbeid på tvers av helsefagene, skal kunne skreddersy behandling for pasientene.

– Dette er noe jeg tror bidrar til å gjøre stillingene våre attraktive; at vi endelig skal få på plass et ordentlig tverrprofesjonelt samarbeid. Det er nok ansporende også for nyutdannede, sier Dragland.

Kommunen har nemlig fått inn mange søknader fra unge, nyutdannede sykepleiere og helsefagarbeidere.

– Det er helt topp, sier seksjonslederen.

Etterlengtet tilbud

Dersom alt går etter planen, åpner helsehuset 1. september.

– Dette er et svært etterlengtet tilbud. Vi er nødt til å forberede oss på eldrebølgen som kommer. Målet er at flere pasienter skal klare seg selv og kunne bo hjemme enn i dag. Helsehuset er et ledd i å legge til rette for dette. Det er svært kostbart for kommunen å ha et stort antall heltidsplasser, og det er ofte heller ikke det beste for pasienten for å bli frisk, sier avdelingsdirektør for helse og omsorg, Trond Brattland.