Kjetil Fredriksen (47) skulle bare ta en liten sjekk - fikk påvist føflekkreft

Da Kjetil Fredriksen så skiltet til Nordnorsk Hudlegesenter på veggen, stakk han innom og ba om en sjekk. Da fikk han sjokkbeskjeden.

føflekkdagen: Kjetil Fredriksen fikk påvist føflekkkreft da han tilfeldig stakk innom hudlege Elin Ekornes. En rask sjekk med dermatoskopet, påviste den ondartede føflekken på ryggen. Nå oppfordrer begge alle til å oppsøke lege for en sjekk – noe som er budskapet på føflekkdagen 23. mai. Foto: John Strandmo 

I Norge er vi på verdenstoppen. Siden 50-tallet er det i dag 20 ganger flere som rammes.

Elin Ekornes, hudlege
pluss

– Jeg var på Jekta med kona og oppdaget at det var en hudlege i senteret. Dette var ved 15-tiden på en fredag i november. Likevel ble jeg tatt inn til sjekk. Blant mange føflekker på ryggen, var én ondartet.