Styreleder Vanja Terentieff har i en e-post til ordfører Kristin Røymo og administrasjonssjef Britt Elin Steinveg bedt om at kommunen opphever stiftelsen og overtar eierskapet i sørbyen.

Eneste mulighet

Terentieff sier at hun har brukt mye energi på å finne løsninger. Nå er tålmodigheten til styret slutt.

– Eneste mulighet er at stiftelsen legges ned. Når det er ordnet, kan kommunen råde fritt over eiendommen hvor Tromsø Kunstforeningen holder til.

Går for nedleggelse

overtar: Kommunen blir ny eier når stiftelsen legges ned. Da kan de lettere bevilge midler til renovering.

Da de tekniske forholdene ble vurdert av formannskapet nylig, uttalte en rekke sentrale skikkelser i administrasjonen at kommunen ikke kunne bevilge vedlikeholdsmidler til en eiendom som ikke fremgår i deres regnskap. Det er årsaken til at et samlet styre i Stiftelsen Tromsø Kunstforening går for nedleggelse.

Økonomiske utfordringer

– Det burde være kjent for kommunen at stiftelsen har hatt store, økonomiske utfordringer i mange år. Både tidligere styreleder og jeg har gjort anstrengte forsøk på å få til løsninger, slår Terentieff fast i sin e-post.

Nå ber hun om juridisk bistand til å legge stiftelsen død – fordi det ikke er andre løsninger i sikte.

Millionkostnader

Vanja Terentieff er forsiktig med å antyde hva en renovering vil koste.

– For mange år siden ble det sagt rundt 10 millioner kroner. Underveis er det mottatt midler fra Kulturvernminnefondet til utbedring av taket. Det som gjenstår, er blant annet vindu og det elektriske anlegget. Her vil kostnadene bli betydelige, konstaterer styrelederen.