11.–12. august inviterer Line Berglund og Katinka Wosnitza til tidenes første «Kvalråkken».

– Jeg har i flere år lekt med tanken på å lage en festival, men på senvinteren i fjor luftet jeg ideen og etter det har det bare ballet på seg, forteller den ferske festivalsjefen.

– Kvaløya er en stor og flott øy med masse folk, og siden jeg driver et label og lydstudio, har jeg en del kontakter både i bransjen og blant musikere. Det å få til noe i nærområdet med lokale aktører var målet, og slik blir det også.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Megalokalt

Spent: Initiativtaker og festivalsjef Line Berglund gleder seg til «Kvalråkken».

Planene er å ha et todelt arrangement. På dagtid vil det være enkelte konserter samt et marked og diverse aktiviteter ute på Hella og arrangementet vil være åpent på alle.

På kveldstid blir det 18 års aldersgrense og konserter spredt utover tre scener, en utendørs, en på Hellastua og en på Bryggeloftet.

– At vi fikk til samarbeidet med Hella er helt fantastisk. De har fasiliteter med kafé, toaletter og overnattingsplasser i tillegg til både lyd og lysutstyr, og artistene stiller opp mer eller mindre gratis. Når alle var så positive så måtte vi bare gå i gang, og så får målet være at vi kan vokse i fremtiden, og tilby mer kjente artister etter hvert, sier Berglund.

«Velvilje-budsjett»

I og med at ideen om å arrangere festival på Hella kom så pass sent, rakk de ikke noen av søknadsfristene for støtteordninger. Nå jobber de med et «velvilje-budsjett» og håper på sponsorer.

– Viljen til å få dette til er mye større enn budsjettet. Målet er bare å ikke gå i tap i år, og så får vi søke på støtte til neste års festival. Vi skal også dra i gang en sponsorjakt nå, i håp om å få inn noen som vil være med på laget, sier Berglund.

Fersk artister

På høstens program står så langt blant annet Sjukdom, PsychoSaints, Lyden av Stillhet, Jitse, Johan Aarstein og Sandra Madelen Skoglund-Hansen.

– Slik det blir i år blir vi å fokusere på lokale artister fra Kvaløya og Tromsø, og har noen tilreisende som kombinerer festivalen med ferie. Så det blir en glimrende mulighet til å oppleve ferske band og gamle kjente som tester ut nye bandsammensetninger og material. På dette punktet er vi også i dialog med flere andre band, så det kommer nok flere til i løpet av sommeren. Jeg tror dette kommer til å bli helt fantastisk, sier Berglund.