Statsadvokatene har sett på saken og akseptert at forholdet går som en tilståelsessak. Det skjer etter at ekslederen har lagt alle kortene på bordet.

Betydelig beløp

– Etter at vedkommende har tilstått, blir det ikke tatt ut tiltale. Men siktelsen går på underslag, bekrefter statsadvokat Torstein Lindquister.

iTromsø har tidligere gjort det kjent at da saken rundt regnskapsrotet i organisasjonen ble avdekket, kunne Ronny Johansen ikke redegjøre for 277.000 kroner.

Det er denne summen tromsømannen må svare for når saken kommer opp for Nord-Troms tingrett.

Rettslig forklaring

rettssak: Statsadvokat Torstein Lindquister har akseptert politiets ønske om å kjøre saken mot tidligere LO-leder lokalt, Ronny Johansen, som en tilståelsessak.

– Jeg har vurdert saken dit hen at det også er greit å prøve en rettslig forklaring. I en slik prosess, skal siktede gi en uforbeholden tilståelse overfor dommeren. Det vil – etter det jeg har forstått – skje i dette forholdet, sier statsadvokaten.

Da regnskapsrotet ble avslørt i LO Tromsø, rammet ikke bare det siktede. Etter et langvarig press fra flere hold, valgte deler av styret å trekke seg.

Tilbakeholden

iTromsø har vært i kontakt med Ronny Johansen som ikke ønsker å uttale seg om siktelsen.

Dagens lokale LO-leder, Kim Guttormsen, ønsker ikke å kommentere statsadvokatens avgjørelse.

Heller ikke distriktssekretær Synnøve Søndergaard ønsker å si annet enn at hun tar avgjørelsen til etterretning.