Buchardt vil bla opp en halv milliard kroner for å turisthytte-tomta ved Rønvikfjellet i Bodø for å bygge et nytt signalhotell. NRK Nordland skriver at det var for to måneder siden at ideen om hotellet kom opp, da Buchardt fikk nyss om at eiendomsinvestorene Trond Tørdal og Runar Berg ville selge turisthytta. 22. juni skal formannskapet i Bodø behandle byggesaken.

– Det har vært positiv respons hos politikere og administrasjonen, sier Buchardt til iTromsø.

LES OGSÅ: Hilmarsen: – Flere krefter motarbeider Buchardt-planene (for abonnenter)

– Har ikke fått til noe på åtte år

Som kjent, har Buchardt lenge kjempet for å bygge hotell i Tromsø. Han har blant annet vært på over 58 tromsøbesøk og brukt millioner av kroner på planer, arkitekter og utredninger. Nå ser det altså ut til at Bodø kommer i forkjøpet.

– Også i Tromsø har politikere og byråkrater vært hyggelige, men i løpet av åtte år så har jeg ikke fått til noen ting, sier han.

– Hvis politikere og byråkrater virkelig vil noe, så får de det til. Det har tromsøpolitikerne vist når det gjelder andre ting. Da er det et spørsmål om det er mangel på vilje, om det skyldes meg eller andre ting, sier Buchardt.

LES OGSÅ: Eiendomsinvestor har ventet tre måneder på svar fra ordføreren

Gir ikke opp

Til tross for over åtte år med arbeid for å få på plass et hotell i Ishavsbyen, har han ikke gitt opp håpet.

– Det hadde vært for dumt å gi opp. Tromsø har jeg fortsatt tro på, understreker han.

Han mener Tromsø allerede har utfordringer når det kommer til hotellovernattinger.

– Hotellprisene i Tromsø er noe av Norges dyreste og har et av landets høyeste rombelegg. Det vil si at det er dyrt å bo på hotell i byen, og det er vanskelig å få hotellrom. Det er negativt for Tromsø, sier han og legger til:

– Det fine er at man da kan velge å reise til Bodø.