iTromsø skrev i april i år at det sto mellom tre tomter hvor det nye Tromsø Museum – Universitetsmuseet kan bli bygget (for abonnenter). Tomtene det sto mellom var Mack-tomta, taxitomta og skipsverftstomta.

Kan ha anbefalt flere

Nå har Statsbygg sett på tomtene og gitt en anbefaling til Kunnskapsdepartementet.

– Vi har vurdert tre tomter som har kommet seg til «finalen» og vi ser på hvilken eller hvilke tomter som egner seg best til det påtenkte. Vi har laget en rapport kalt OFP, oppstart forprosjektrapport, som ble levert til Kunnskapsdepartementet. Den tar blant annet for seg hvilken anbefaling vi har til de tre tomtene, forteller Jenny Heggedal Furseth, som er prosjektleder i Statsbygg.

– Hvilke faktorer har dere sett på da dere ga anbefalingen?

– I forhold til anbefaling, så har vi sett på svært mange faktorer. Vi har hatt en lang og nøye prosess, hvor vi har gjennomført blant annet en lokaliseringsanalyse. Noe av det viktigste vi har sett på er pris, lokalisering og byggekostnader.

Holder kortene tett

Hvilken tomt som tar seg best ut i rapporten, ønsker ikke Furseth å kommentere.

– Grunnen til at vi ikke går ut med noe mer har med forhandlingen videre å gjøre. Forhandlingene kan få et uheldig utfall dersom vi går ut med informasjon som foreløpig pris og annen relevant informasjon.

LES OGSÅ: Lena skulle bare til Tromsø for å ta ex.phil. Nå blir hun museumsdirektør. (for abonnenter)

Kan få svar før sommeren

Dersom alt går rett for seg kan Statsbygg få hurtig svar fra Kunnskapsdepartementet.

– Vi har fått svar på at vi kan få tilbakemelding på videre prosess før sommeren, sier Furseth.

Ettertraktet tomt

iTromsø skrev i februar i år at Polarkanten AS, selskapet som står bak QB-bygget, var interessert i taxitomta for å bygge et QB 2-bygg (for abonnenter). Dersom Kunnskapsdepartementet gir tilbakemelding om at taxitomta er det beste alternativet, er det ikke gitt at det blir den nye museumstomta.

– Det er ikke gitt at kommunen går for det ene eller det andre. Kommunen kan regulere tomten helt selv, sier Marianne Knapp, som er leder for eiendomskontoret i Tromsø kommune.

– Dersom Statsbygg ikke går inn for å bygge museum på taxitomta, så har jeg fått inntrykk av at vi har muligheter for å kjøpe den, forteller Stig Tore Johnsen, styreleder i Polarkanten AS.